Acasă Eveniment Atenție, locurile pentru încărcarea autovehiculelor electrice nu sunt pentru parcare! Poliția Locală...

Atenție, locurile pentru încărcarea autovehiculelor electrice nu sunt pentru parcare! Poliția Locală Timișoara vă poate ridica mașina

DISTRIBUIȚI

În urma mai multor sesizări primite din partea cetățenilor, polițiștii locali din Timișoara au început să ia în vizor locurile dedicate încărcării mașinilor electrice. În ultimele două săptămâni, au fost amendate 21 de persoane care au parcat aici. Una dintre mașinile depistate a fost chiar ridicată.

Cele mai multe astfel de sesizări au fost înregistrate pe strada Gheorghe Dima, în apropierea Parcului Botanic, pe bulevardul Revoluției, vizavi de Consiliul Județean, pe bulevardul Mihai Viteazul, pe Martin Luther, Republicii, pe Calea Aradului și la Modex, în zona centrală.

„Un număr de 21 de conducători auto care au fost depistați în această situație au fost sancționați de polițiștii locali în ultimele două săptămâni. Stațiile pentru încărcarea autovehiculelor electrice sunt prevăzute cu indicatoare rutiere, cei care își parchează acolo mașinile riscând sancțiuni  cuprinse între 290 și 725 lei, conform OUG 195/2002, și chiar ridicarea acestora. Un astfel de caz este cel al unui timișorean care a staționat ieri cu autoturismul pe astfel de locuri marcate și semnalizate de pe str. Gheorghe Dima”, precizează reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

„Poliția Locală Timișoara atrage atenția conducătorilor auto să nu blocheze aceste stații pentru a evita să fie sancționați. Locurile destinate încărcării autovehiculelor electrice, alături de cele destinate anumitor activități precum taximetria, cele destinate îmbarcării sau debarcării turiștilor, precum și cele special amenajate pentru persoanele cu dizabilități sunt zone marcate corespunzător, motiv pentru care semnificația indicatoarelor trebuie respectată”, mai amintesc aceștia.

Comentarii

comentarii