Acasă Actualitate Atenţie, nu cumpăraţi medicamentul anti-COVID pe internet. Sigur este contrafăcut

Atenţie, nu cumpăraţi medicamentul anti-COVID pe internet. Sigur este contrafăcut

1002
DISTRIBUIȚI

Atenţionarea vine de la preşedintele Societăţii Române de Microbiologie,  Alexandru Rafila, care avertizează: “Nu încercați să cumpărați Remdesivir de pe internet. Sigur e contrafăcut”

Președintele Societății Române de Microbiologie, AlexandruRafila, reprezentantul României la OMS, recomandă oamenilor să nu încerce să cumpere de pe internet Remdesivir, noul medicament autorizat în Statele Unite ca terapie pentru Covid-19, pentru că produsul care ar fi de vânzare pe internet în mod sigur este contrafăcut.

Acest medicament nu se găsește de cumpărat în farmacii, ci se administrează numai în spitale, injectabil, nu sub formă de pastile, și numai pacienților în stare critică.

„Eu sunt convins că deja se găsește pe internet. Dar nu se găsește de fapt medicamentul, se găsește un nume și un ambalaj cu o pastilă care poate să aibă efecte grave. Nu se administrează acasă și nu se administrează preventiv.

Am avut probleme cu persoane care au luat cantități mari de hidroxiclorochină preventiv – și în România, și în alte țări. S-a mai întâmplat și în România, cred. E un medicament toxic, sunt medicamente care de obicei se dau în infecții parazitare și ele sunt introduce în terapia bolii, nu în profilaxie”, atrage atenția profesorul Rafila. (stiripesurse.ro)

Comentarii

comentarii