Acasă Administraţie Atenționare Aquatim! Conectarea forajelor la instalațiile interioare de apă potabilă alimentate din...

Atenționare Aquatim! Conectarea forajelor la instalațiile interioare de apă potabilă alimentate din rețeaua publică este ilegală

DISTRIBUIȚI

Echipele Aquatim au sesizat de mai multe ori gospodării, în mai multe localități din aria de operare, care au rețea interioară de apă conectată în același timp și la rețeaua publică de apă și la forajele proprii.

În aproape toate cazurile, apa din forajele gospodăriilor a avut probleme de calitate. Pericolul este ca această apă din subteran, cu o presiune mai mare decât cea din rețea, să ajungă în rețeaua publică prin intermediul robineților de la instalațiile interioare care fie sunt uitați deschiși, fie sunt defecți. Ca urmare sunt perturbate sensurile de curgere a apei în rețea fapt ce antrenează depunerile, se produc reacții fizico-chimice între substanțele din cele două tipuri de apă și este grav alterată calitatea apei distribuită întregii localități.

”Avertizăm consumatorii care sunt în această situație că își expun atât familiile, cât și vecinii unor riscuri de îmbolnăviri consumând o apă a cărei calitate nu se poate controla. Folosirea forajelor ca sursă alternativă de apă pentru udatul grădinilor, pentru spălarea pavajelor etc. este binevenită, însă conectarea acestora la instalațiile interioare de apă potabilă alimentate din rețeaua publică este ilegală”, atenționază Aquatim.

 

Comentarii

comentarii