Acasă Actualitate Atenţionări meteorologice Cod galben, de instabilitate atmosferică, în Banat, valabile pentru sâmbătă...

Atenţionări meteorologice Cod galben, de instabilitate atmosferică, în Banat, valabile pentru sâmbătă şi duminică

DISTRIBUIȚI

ploaie 07895100

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, două atenţionări meteorologice Cod galben, vizând fenomene de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi vânt puternic în mai multe judeţe din Banat, Crişana, dar şi în zona de munte. 

Prima atenţionare intră în vigoare sâmbătă, la ora 17:00 şi este valabilă până duminică, 2 octombrie, la ora 06:00.

În intervalul menţionat, în Banat, Crişana, Maramureş, local în Transilvania şi la munte vor fi perioade cu averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi izolat 40…50 l/mp, transmite ANM.

Meteorologii precizează că manifestări de instabilitate atmosferică vor fi noaptea pe arii restrânse şi în centrul, sudul şi sud-estul ţării.

Al doilea Cod galben anunţă intensificări ale vântului duminică, între orele 06:00 şi 20:00.

Astfel, începând din a doua parte a nopţii de sâmbătă spre duminică, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în sudul Banatului, în Oltenia şi în sud-vestul Munteniei vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăşi 80…100 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi pentru intervale scurte de timp local şi în est, sud-est şi centru.

Comentarii

comentarii