Acasă Actualitate Attila Hajdu, ”bolnavul fost jandarm”, singurul care a trecut de proba scrisă...

Attila Hajdu, ”bolnavul fost jandarm”, singurul care a trecut de proba scrisă la concursul pentru șefia Poliției Locale Timișoara

DISTRIBUIȚI

Attila Hajdu, jandarm trecut în rezervă pe caz de boală, este aproape de a fi numit șef al Poliției Locale Timișoara, în urma unui concurs la care a plecat din postura de favorit al primarului Dominic Fritz. Acesta a trecut, luni, de proba scrisă, fiind acum singurul candidat rămas în concurs. Acum, mai are de ”trecut” doar de interviul care urmează să fie organizat în următoarele cinci zile.

Vă amintim că dosarele pentru concurs au putut fi depuse până la data de 31 ianuarie. Dintre cei șase înscriși inițial, doi au fost respinși: unuia îi lipseau studiile necesare; altuia, experiența profesională.

Attila Hajdu este un jandarm trecut în rezervă din cauza unei afecțiuni medicale, dar, cu toate acestea, comisia de concurs a agreat examenul medical de specialitate efectuat de medicul de familie al candidatului, document care arată că acesta ar fi apt din punct de vedere medical. Sursele noastre precizau încă de când s-au depus dosarele că fostul jandarm pleacă drept favorit.

Până una-alta, sindicatul salariaților din Primăria Timișoara a depus plângere prealabilă împotriva dispoziției de alcătuire a comisiilor de concurs și de soluționare a contestațiilor, după ce primarul Dominic Fritz a refuzat să numească în cadrul celor două câte un polițist local propus de organizația sindicală. Tiberiu Negrei, liderul aceluiași sindicat, spunea pentru Ziua de Vest că ar exista și probleme legate de transparență, toate numele fiind cenzurate. Deși legea prevede opțiunea candidaților de a nu le fi publicat numele, acest lucru ar reduce posibilitatea de a depune contestații.

„Nu se cunoaște, la modul public vorbind, numele candidaților. Legea este lege, nu avem ce să facem, dar aici nu vorbim despre simple funcții de execuție. Este vorba totuși despre funcția de conducere cea mai înaltă din cadrul unei instituții. Ce facem? Scoatem numai numele celui pe care îl declarăm câștigător (după concurs)? Toată Timișoara ar trebui să cunoască candidații care și-au depus dosarele pentru o funcție de conducere la cel mai înalt nivel. Cum poți face contestația împotriva unei persoane în fazele astea?”, spunea Negrei.

Comentarii

comentarii