Acasă Actualitate ”Atunci când dirijezi un cor de amatori nu ai de-a face cu...

”Atunci când dirijezi un cor de amatori nu ai de-a face cu capitole bugetare”. PNL Timiş a reacționat după primarului Dominic Fritz s-a plâns că trebuie să taie 10 la sută din cheltuieli

DISTRIBUIȚI

La scurt timp după ce Dominic Fritz a acuzat guvernul că lasă Timișoara fără lumină pe stradă și fără bani de astupat gropi în asfalt, liberalii timișeni reacționează și spun că, de fapt, Fritz e incompetent din punct de vedere administrativ. Să taie de la plata deplasărilor, consultanța și expertiza, dar și cheltuielile judiciare, care sunt la același capitol bugetar, nu e necesar să se taie iluminat și astupat gropi în asfalt.

Liberalii spun că ”atunci când dirijezi un cor de amatori nu ai de-a face cu capitole bugetare”, făcând referire la faptul că înainte de a deveni primar, Fritz a dirijat un cor de gospel. 

”Măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare anunțate de Guvernul Ciucă au stârnit o reacție cel puțin bizară din partea primarului Timișoarei, care pare să fi uitat ce a promis în campania electorală din 2020 când striga din toate puterile că trebuie reduse cheltuielile publice. Dominic Fritz spune că orașul care l-a ales să se ocupe de problemele administrației locale va avea de suferit din cauza reducerii cu 10 procente a cheltuielilor cu bunuri și servicii. În mod foarte ciudat, primarul Fritz afirmă că va tăia din banii pentru iluminatul și curățenia orașului, amenințându-i practic pe timișoreni cu întunericul și mizeria, după ce la capitolul opritul căldurii și apei calde în timpul iernii a confirmat cu brio. Interesant este că primarul Fritz nu a reușit să citească tot ce prevede acest capitol bugetar, sau a citit dar nu vrea ca cetățenii să știe că la cheltuieli cu bunuri și servicii intră și plata deplasărilor, consultanța și expertiza, dar și cheltuielile judiciare. De ce nu ar putea să taie 10% de la aceste capitole? De ce trebuie să taie de la curățenie și iluminat?”, spun liberalii.

Ei au și două răspunsuri la întrebările puse.

”Există două răspunsuri posibile. Primul ar fi că nu înțelege nimic din administrație și nu e capabil să conducă un oraș ca Timișoara, căci, desigur, atunci când dirijezi un cor de amatori nu ai de-a face cu capitole bugetare. Dacă așa stau lucrurile ar trebui să se întoarcă la corul lui. Al doilea răspuns posibil ar fi că nu poate tăia de la aceste capitole pentru că ar supăra clientela de partid care nu i-ar mai finanța apoi campania electorală, nu s-ar mai putea plimba prin lume pe banii timișorenilor și nu s-ar mai putea judeca cu toți funcționarii publici pe care i-a atacat și i-a jignit în ultimii ani. Ne-am bucura sa aflăm care e răspunsul lui Dominic Fritz și care e varianta corectă. Dacă nu ne răspunde el, poate se găsesc instituții ale statului care pot da un răspuns în cunoștință de cauză”, mai transmit cei de la PNL Timiș.

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz (USR), arată, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că ordonanţa Guvernului privind măsurile de reducere a cheltuielilor ”are consecinţe catastrofale” pentru Timişoara care este în acest an Capitală Europeană a Culturii. Potrivit ordonanţei, spune Fritz, Timişoara trebuie să taie 36 milioane lei de la ”bunuri şi servicii”.

Comentarii

comentarii