Acasă Actualitate ATUTM 1.0. S.T.A.R.T. Alianța Timișoara Universitară regândește viitorul și accelerează schimbarea

ATUTM 1.0. S.T.A.R.T. Alianța Timișoara Universitară regândește viitorul și accelerează schimbarea

DISTRIBUIȚI

Alianța Timișoara Universitară propune o dezbatere între universități și mediul de business timișorean, cu scopul de a regândi viitorul municipiului Timișoara și de a găsi cele mai bune soluții de sprijin reciproc în acest demers.

Așadar, vineri, 6 mai 2022, de la ora 10:00, va avea loc conferința ATUTM 1.0. S.T.A.R.T. – accelerăm schimbarea, în cadrul căreia va fi definită Strategia de Transformare și Actualizare a Realității Timișorene (S.T.A.R.T).

Conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, președintele Alianței Timișoara Universitară, a explicat că acesta este un proiect menit să integreze colaborările dintre companii și universități, să dezvolte modelul de lucru inspirat de Comitetul Director al UPT și să propună soluții pentru acoperirea nevoilor exprimate în cadrul discuțiilor.

Credem că universitățile pot și trebuie să contribuie la dezvoltarea sustenabilă a afacerilor din Timișoara.

Conferința se va axa pe un dialog în jurul următoarelor teme principale:

  1. ATU-ul Timișoarei – educație pentru viitor. Dezbatere cu participarea Comitetului Director al UPT, GPS UVT si a altor parteneri ai universităților;
  2. „TM2024” – rolul ATU în dinamica activităților culturale după 2023;
  3. Employer branding – resurse educaționale pentru angajatori;
  4. O nouă viziune pentru Timișoara – universitățile și antreprenoriatul.

Evenimentul va avea loc în amfiteatrul Auditorium al Centrului de Conferințe  UPT de pe bd V. Pârvan nr. 2B.

Alianța Timișoara Universitară (ATU) reunește cele patru mari instituții de învățământ superior din oraș (Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I”.

Alianța Timișoara Universitară și-a asumat un rol de coagulare și dezvoltare a orașului și a regiunii, prin identificarea, susținerea și implementarea de proiecte educaționale, de cercetare științifică și comunitare de mare anvergură, cu iminente aplicații și transformări în viața publică a Timișoarei, județului Timiș și Banatului, în ansamblul său.

 

 

Comentarii

comentarii