Acasă Sport Au adus 12 medalii și mai vor! Înotătorii Politehnicii Timișoara pregătesc în...

Au adus 12 medalii și mai vor! Înotătorii Politehnicii Timișoara pregătesc în Bulgaria un nou sezon cu medalii naționale

DISTRIBUIȚI

Lotul de natație al Clubului Sportiv Universitar Politehnica Timișoara se află, timp de 10 zile, într-un stagiu de pregătire centralizat în stațiunea Kranevo, aflată în Bulgaria, la malul Mării Negre.

Înotătorii politehniști au parte de zile intense de pregătire, în perspectiva unui nou sezon important va începe în luna septembrie și care promite numeroase medalii naționale aduse Timișoarei.

Stațiunea Kranevo, aflată în Bulgaria, la malul Mării Negre, este reședința înotătorilor de la CSU Politehnica Timișoara, în perioada 15 – 25 august 2023. Sunt 12 sportivi în stagiul centralizat de la Complexul Aqualife, pregătiți de Sabin Avram, antrenorul secției de natație de la CSU Poli.

Este un cantonament de început de sezon, prin care facem reacomodarea la efort. Revenim, treptat, la intensitatea și densitatea perioadei în care ne antrenăm zilnic și suntem în ritmul competițiilor naționale. Avem în vizor următorul sezon, în care primul mare obiectiv este calificarea la Campionatul European din bazin scurt, care va avea loc în luna decembrie, la Otopeni”, a declarat Sabin Avram, antrenorul secției de natație a CSU Politehnica Timișoara.

Cei 12 înotători de la CSU Politehnica Timișoara au parte de sesiuni intense de antrenament. Sunt programate, zilnic, câte două antrenamente.

Unul dintre ele are loc în prima parte a zilei, timp de două ore, iar celălalt după-amiază, de aproximativ o oră și jumătate. O dată la două zile, înotătorii de la CSU Politehnica Timișoara fac câte un antrenament în sala de forță.

În plus, condițiile de recreere din timpul liber sunt excelente – plajă la aproximativ 50 de metri de locație, terapie cu aerosoli marini, briză, soare etc. Este o destinație preferată de pregătire centralizată nu doar pentru numeroase cluburi din România, dar și din alte țări europene.

Conform calendarului competițional, începutul noului sezon de înot are loc în luna septembrie a fiecărui an și durează până în luna august.

În stagiunea recent încheiată, secția de natație de la CSU Politehnica a adus, la Timișoara, șase medalii la campionatele naționale și alte șase la Cupa României.

În plus, în cadrul competițiilor naționale desfășurate în bazin scurt, au fost cucerite alte opt medalii. Totodată, CSU Politehnica Timișoara a fost reprezentată de Emil Dăncăneț la Campionatele Mondiale Universitare desfășurate în China, la Chengdu, care a făcut parte din lotul de natație al României.

 

 

Comentarii

comentarii