Acasă Actualitate Au ajuns (din nou) la fundul sacului. Colterm a garantat către EON...

Au ajuns (din nou) la fundul sacului. Colterm a garantat către EON Energie cu clădirea de pe Piatra Craiului, pentru o restanță de 26 de milioane de lei

991
DISTRIBUIȚI

Consiliul Local Timișoara, în calitate de acționar unic al Colterm, a decis în ședința ordinară a Adunării Generale a Acționarilor (AGA) din 4 iunie ca plata unei sume de peste 26 de milioane de lei către E-ON să fie garantată cu clădirea situată pe strada Piatra Craiului nr.3, în imediata apropiere a Pieței Victoriei.

Hotărârea AGA nr. 6/ 2020 specifică: „Art.1. Se aprobă garantarea plății către EON Energie România cu clădirea și terenul proprietate COLTERM SA, situate în Timișoara, str. Piatra Craiului nr.3 (…), respectiv ipotecarea acestei clădiri în favoarea E-ON Gaz România până la data plății integrale a facturilor de gaze naturale aferente creanței în sumă de 26.232.581 de lei”.

La ședința respectivă, din totalul de 27 de consilieri, au fost prezenți 17, dintre care 14 au votat „pentru”, doi s-au abținut, iar unul a votat „nu”. Directorul General al companiei, Emil Serpe a fost cel desemnat să se ocupe de îndeplinirea acestei hotărâri.

Clădirea de pe Piatra Craiului a mai fost dată drept garanție pentru plata datoriile Colterm. Ultima dată, în septembrie 2019, prin Hotărârea AGA nr.12/2019, această clădirea era constituită garanție pentru plata unei datorii către Aquatim. La acel moment, era vorba de o ipotecă de grad II. Atunci, au fost incluse tot cu ipotecă de grad II alte două proprietăți ale Colterm, iar alte șapte au avut ipotecă de grad I.

Comentarii

comentarii