Acasă Politica Au avut pământ pe traseul autsotrăzii, dar acum au pe lângă

Au avut pământ pe traseul autsotrăzii, dar acum au pe lângă

564
DISTRIBUIȚI

“Acei oameni au lucrat pe acel pământ, ca acum să se trezească că au primit titluri de proprietate pe alte amplasamente”, spune Ionel Patrichi
În comuna Bethausen, recent, a avut loc o întâlnire, o dezbatere publică în ceea ce priveşte modul în care s-au acordat titluri de proprietate pe raza comunei. Oamenii sunt nemulţumiţi pentru că nu au primit titluri de proprietate pe amplasamentele pe care le-au deţinut, din câte spune vicepreşedintele PNL Timiş, Ionel Patrichi. Adică nu pe amplasamentul autostrăzii, ci… pe lângă… spune Patrichi. Primarul din Bethausen spune, însă, că oamenii şi-au vândut terenul respectiv unor firme şi acum titlurile le iau cu procură specială aceste societăţi ce au cumpărat pământul de la localnici. “Înmânarea titlurilor s-a făcut foarte târziu şi sunt anumite probleme, cărora nu le văd rezolvare. Dezbaterea publică organizată de primărie a fost un simulacru, nu era pregătită o sală mare în care să intre toţi cetăţenii, ci a fost asigurată o sală foarte mică.  Partea cea mai dubioasă a acestei împărţiri a terenurilor este faptul că pe amplasamentul autostrăzii apar cu preponderenţă nişte nume care au suprafeţe foarte mari pe acest traseu. Titlurile s-au dat după stabilirea traseului autostrăzii”, spune Ionel Patrichi, vicepreşedinte PNL Timiş.

“Vom încerca să îndreptăm aceste nereguli”
Acum, odată cu exproprierile pentru autostradă, pământul pe traseul autostrăzii înseamnă bani siguri, la preţul la care a fost evaluat terenul în zonă. Iar localnicilor care au muncit pământul atâta timp le-ar prinde bine o sursă de venit sigură, pe criza asta, care aduce secetă în buzunare… “Cetăţenii erau foarte revoltaţi. Acei oameni au lucrat pe acel pământ, ca acum să se trezească că au primit titluri de proprietate pe alte amplasamente. Am discutat cu cetăţenii şi vom încerca să îndreptăm aceste nereguli, în sensul ca cetăţenii să-şi primească vechile amplasamente”, spune Ionel Patrichi. Soluţia pe care o vede Patrichi ar fi o anulare a titlurilor respective şi distribuirea altor titluri.

“Domnul Patrichi încearcă să facă din ţânţar armăsar”
Primarul Ioan Lihoni, din Bethausen, spune că situaţia nu stă deloc aşa. “Domnul Patrichi e total dezinformat. Domnul Patrichi oare ştie că 85 – 90 la sută din oamenii care au pământ pe unde trece autobanda l-au vândut la anumite firme? Aceste firme, cu procură specială, au ridicat titlurile de proprietate. Firmele s-au intabulat pe pământ. Noi, ca primărie, nu putem să ne băgăm între cumpărător şi vânzător. Domnul Patrichi încearcă să facă din ţânţar armăsar. Mă bat ca fiecare om să-şi ia dreptul, dar dacă nu are, putem să i-l dăm?”, spune primarul din Bethausen.

Comentarii

comentarii