Acasă Administraţie Au demarat lucrările de extindere a drumului județean dintre Timișoara și A1

Au demarat lucrările de extindere a drumului județean dintre Timișoara și A1

2557
DISTRIBUIȚI

Unul dintre cele mai dorite proiecte de către locuitorii Timișoarei, dar și a zonei periurbane, lărgirea la patru benzi a drumului de legătură dintre capitala Banatului și autostrada A1, a demarat vineri. Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a anunțat demararea lucrărilor preliminare pe porțiunea dintre Giarmata și nodul de urcare pe autostradă.

Deocamdată se lucrează la defrișări, mutarea utilităților și pregătirea terenului pentru extinderea la patru benzi a drumului județean.

„Acum suntem în faza în care se efectuează defrișări. Aici avem situații de relocare a unor utilități, apă, canal, rețeaua de gaz. Ne dorim să realizăm o conexiune între Timișoara și autostradă și să rezolvăm pentru timișoreni accesul mult mai facil la autostrada A1. Astăzi încep lucrările pe tronsonul de la autostradă până la sensul giratoriu de la Giarmata. Am discutat cu constructorul și se vor organiza pe mai multe loturi, până la sensul giratoriu de la centură. De anul viitor putem interveni de la centură, în Dumbrăvița, până la limită cu municipiul Timișoara”, a anunțat Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș

Firma care se ocupă de lucrări este Tehnocer, aceasta are la dispozitie 30 de luni pentru închiderea investiției. Finanțarea, de peste 68 de milioane de lei, este asigurată din fonduri europene și din contribuția CJT.

Drumul județean asigură legătură dintre Timișoara și A1, prin Dumbrăvița. Extinderea se va face în două etape, prima cea pornită vineri, până la sensul giratoriu cu centura Timișoara, iar cea de la acest sens giratoriu și până la Timișoara, prin Dumbrăvița. Această porțiune a beneficiat de un proiect din fonduri europene, prin care a fost introdus troleibuzul, iar schimbări se pot aduce doar de anul viitor, conform acelui contract.

Comentarii

comentarii