Acasă Actualitate Au fost afișate primele rezultate ale examenului de bacalaureat. Procentul de promovare...

Au fost afișate primele rezultate ale examenului de bacalaureat. Procentul de promovare este de 67.2 înainte de contestaţii

520
DISTRIBUIȚI

Primele rezultate ale examenului de bacalaureat au fost publicate, luni, fiind înregistrate 177 de medii de 10. Elevii nemulţumiţi de notele obţinute vor putea depune contestaţii, până la ora 16.00.

Ministerul Educaţiei a publicat, luni, pe site-ul dedicat, primele rezultate ale examenului de bacalaureat. 177 de elevi au reuşit să obţină media 10.

Potrivit primelor rezultate, 86.794 de elevi au obţinut medii de 6 sau mai mari, în timp ce 8.100 de elevi au medii cuprinse între 5 şi 5.99.

Elevii nemulţumiţi vor putea depune contestaţii, până la ora 16.00.

Între 9 şi 12 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru 13 iulie.

Conform situaţiei prezentate de Ministerul Educaţiei, 136.087de candidaţi din toate promoţiile (116.316 candidaţi din promoţia curentă, respectiv 19.771 de candidaţi din promoţiile anterioare) s-au înscris pentru a susţine probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat 2019 în prima sesiune.

Examenul de bacalaureat a început în 3 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

Probele scrise ale examenului naţional de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, au început la 1 iulie.

În 2018, rata de promovare înainte de contestaţii, incluzând şi elevii care au provenit din promoţiile anterioare, a fost de 67,7%. Rata de promovare, înainte de contestaţii, înregistrată de absolvenţii care au finalizat studiile liceale în promoţia 2017-2018 şi au susţinut probele examenului de Bacalaureat în prima sesiune a fost de 72,7%

Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea, respectiv au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a precizat într-o intervenţie telefonică la România TV, că în 2019 procentul de promovare este de 67.2 înainte de contestaţii.

“Am avut aproximativ 136.000 de elevi înscrişi, s-au prezentat peste 129.000. Acest lucru mi se pare că este un semnal de atenţie pentru noi, să vedem de ce nu s-au simţit pregătiţi să se prezinte la examen. Procentul (de promovare n.red.) este aproximativ ca cel de anul trecut, 67.7 anul trecut, avem 67.2 anul acesta înainte de contestaţii. S-a înregistrat pentru cei care au finalizat liceul anul acesta un procent în plus faţă de anul trecut la promovare. (…) Peste procentul de promovare sunt trei judeţe cu peste 75%: Cluj cu peste 80%, Iaşi cu 76%, Bacău cu 75%. Sibiu, Galaţi, Braşov şi Bucureşti cu procente între 70 – 75%. La polul opus sunt judeţele Ilfov -38% şi Giurgiu – 47%, Harghita 50%”, a declarat Ecaterina Andronescu.

“De menţionat că în Bucureşti, în sectorul 4, rata de promovare a fost de 81%, lucru demn de remarcat şi apreciat”, a completat Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educaţiei a transmis şi un îndemn către elevi să susţină examenul de Bacalaureat în anul în care termină liceul întrucât va aduce automat rezultate mai bune.

84 de elevi au fost scoşi din examene pentru tentativă de fraudă, a mai anunţat Ecaterina Andronescu. “Pedeapsa este destul de drastică, 2 ani de zile nu se pot prezenta la examenul de bacalaureat”, a continuat Andronescu.

Comentarii

comentarii