Acasă Actualitate Au fost depuse nouă oferte pentru construirea Lotului 3 de 47 km...

Au fost depuse nouă oferte pentru construirea Lotului 3 de 47 km din drumul expres Arad-Oradea

DISTRIBUIȚI

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că au fost depuse nouă oferte de către constructori din România, Ungaria, Bulgaria, Turcia şi Ucraina pentru construirea Lotului 3 de 47 de kilometri al drumului expres Arad-Oradea. Contractul are o valoare estimată de 3,54 miliarde lei, fără TVA, şi prevede construirea acesto 47 km în termen de 24 de luni. 

„Pas important pentru construcţia a încă 47 de km din Drumul Expres Arad- Oradea! Pentru contractul necesar execuţiei Lotului 3 al acestui nou drum de mare viteză, au depus astăzi nouă oferte constructori din România, Ungaria, Bulgaria, Turcia şi Ucraina. Contractului (finanţat prin PT) are o valoare estimată de 3,54 miliarde de lei (fără TVA) şi prevede construcţia acestui lot (47,07 km) în termen de 24 de luni”, a scris Sorin Grindeanu, miercuri pe Facebook.

El a mai spus că firma care va câştiga contractul „va mai construi un drum de legătură (2,9 km) cu zona industrială Arad Vest, dar şi 29 de poduri şi pasaje (inclusiv un pasaj de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 591 m)”.

„Pentru construcţia primului lot (33,7 km) al drumului expres Arad- Oradea au fost deja depuse oferte (în 12 iunie 2024), iar pentru execuţia Lotului 2 (39,7 km) urmează ca ofertele să fie depuse până la data de 15 iulie 2024. După finalizarea construcţiei, Drumul Expres Arad- Oradea va avea o lungime totală de 120,47 km şi va asigura inclusiv legătura cu frontiera româno- ungară”, a completat Grindeanu.

Comentarii

comentarii