Acasă Actualitate Au găsit droguri interzise în pliculeţe de etnobotanice la o societate din...

Au găsit droguri interzise în pliculeţe de etnobotanice la o societate din Timişoara

436
DISTRIBUIȚI

 Drogul vine mai repede ca pizza

 
Vânzarea etnobotanicelor a ajuns  în Timişoara la cote maxime deşi magazinele care fac acest lucru sunt cu lacătul pe ele. Se vinde la greu drogul aşa zis legal pe internet şi prin telefon deşi ca puncte de lucru magazinele sunt închise. Şocul a venit recent când în unele pliculeţe trimise pentru a fi analizate la Bucureşti s-au găsit droguri ilegale. 

Nu droguri legale ce se vând pe post de îngrăşăminte şi pe care toţi vor să le interzică deoarece au provocat şi continuă să provoace adevărate drame – care se mai numesc şi etnobotanice – ci droguri în adevăratul sens al cuvântului. Adică afacerea drogurilor legale (etnobotanice sau – cum sunt ele vândute – pe post de îngrăşăminte) a ajuns atât de departe încât în unele cazuri sub masca etnobotanicelor (care şi ele sunt foarte periculoase şi fac victimă după victimă) se vând droguri pe care legea le interzice şi le interzicea dintotdeauna. „Am primit analizele acestor pliculeţe. Au fost găsite substanţe interzise – mai exact droguri”, a spus prefectul de Timiş Mircea Băcală. 
 
Drogul vine mai repede ca pizza
 
Societăţii comerciale care a scos la vânzare aceste pliculeţe i s-a întocmit dosar penal – dosar care a fost înaintat DIICOT. „Nu erau îngrăşăminte. Substanţe interzise – droguri”, a spus prefectul. Aceste societăţi, chiar dacă au fost închise, sunt monitorizate zi de zi din ce spune prefectul. „Sunt monitorizaţi. Există personal care prin activităţile lor monitorizează”, spune Mircea Băcală. Acum cei care vând etnobotanice au anumite semne atunci când cumpărăturii se află în zonă. Mai ales că acum practic aceste societăţi sunt închise. Clienţii bat la un geam mic şi dacă nu li se răspunde sună la numărul de telefon şi zic câte plicuri doresc şi la ce colţ de stradă sau adresă. Acum e la mare modă comanda pe internet a etnobotanicelor. Au depozite… chiar dacă nu au puncte de lucru. O zice chiar prefectul – comanda vine în 45 de minute – mai repede ca pizza.

Comentarii

comentarii