Acasă Actualitate Au început cu trei ani întârziere, dar acum continuă. Stadiul lucrărilor la...

Au început cu trei ani întârziere, dar acum continuă. Stadiul lucrărilor la Liceul de Arte Plastice din Timișoara

964
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, pentru încă 7 zile, Nicolae Robu, a anunțat că lucrările la Liceul de Arte Plastice nu sunt încă terminate, după ce au început, într-un final, la mijlocul finalul lunii septembrie, la mai bine de trei ani de când elevii s-au mutat în noul sediu. Alegerile au făcut ca ritmul lucrărilor efectuate de muncitorii Colterm să scadă, dar Robu, într-o vizită la liceu, că va urgenta procedurile. Dacă nu se rezolvă problemele la instalațiile sanitare, Direcția de Sănătate Publică va putea cere inclusiv închiderea unității, din moment ce deja a fost dată o sancțiune.

Reamintim, situația grupurilor sanitare, dar nu numai, a făcut ca liceul să înceapă școala în „scenariu roșu”, fiind singura unitate de învățământ din județ la care elevii au fost nevoiți să învețe de acasă fără a exista risc crescut de infecție cu coronavirus. Între timp, un profesor a spus că îi dă în judecată pe Anca Lăudatu, șefa Scoli-Spitale din Primărie, și viceprimarul Dan Diaconu, alți doi profesori au spus că renunță la a mai preda. Săptămâna trecut, consilierii locali au reușit, totuși, să extindă campusul liceului cu încă un corp, aparținând Liceului Ferdinand I, dar unde Direcția de Ajutor Social a Primăriei Timișoara împărțea produse persoanelor din medii defavorizate.

„La Liceul de Arte Plastice în prezent se execută lucrări de reparații la grupurile sanitare ale elevilor pe toate nivelurile corpului A ( parter-etaj 3) constând în: înlocuirea instalației de apă și canal, reparații pereți și pardoseli, înlocuirea gresiei și faianței, compartimentarea cu panouri PVC, înlocuirea ușilor,  montare de obiecte sanitare. Stadiul  de realizare a acestor lucrări fiind de 80%. La corpul B al clădirii s-au realizat lucrări de verificare a instalației electrice, s-au montat obiecte sanitare pe fiecare nivel pentru a asigura o bună funcționare a activității didactice”, anunță reprezentanții Primăriei.

Primarul Nicolae Robu a spus, și cu această ocazie, că a investit cât era nevoie la Liceul de Arte Plastice, dar regretă faptul că, din cauza unei „erori de comunicare” s-a ajuns la situația actuală. Vina, cumva, Robu a împărțit-o între reprezentanții liceului, cei ai consiliilor părinților, dar în mare parte, a spus edilul, cea mai mare problemă este că subordonații săi nu i-au transmis lui nemulțumirile elevilor și profesorilor, prezentate în mai multe adrese trimise de-a lungul ultimelor trei ani.

Comentarii

comentarii