Acasă Administraţie Au început pregătirile pentru alegerile generale din decembrie

Au început pregătirile pentru alegerile generale din decembrie

1411
DISTRIBUIȚI

Prefectul județului Timiș, doamna Liliana Oneț, alături de membrii Comisiei Tehnice Județene au participat, luni, în sistem videoconferință, la ședința Comisiei Tehnice Centrale pentru organizarea alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților, condusă de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela. Au fost puse în discuție probleme legate de votul cetățenilor români cu drept de vot cu domiciliul sau reședința în străinătate, având în vedere faptul că sunt țări care, din cauza pandemiei de coronavirus,  nu permit organizarea de secții de votare pe teritoriul țărilor lor. 

Pe de altă parte, ministrul afacerilor interne a cerut maximă vigilență și echidistanță în ceea ce privește desfășurarea  evenimentelor din campania electorală, pentru a se supraveghea respectarea tuturor normelor legale de siguranță sanitară pe timp de pandemie.

Totodată ministrul afacerilor interne a solicitat verificarea tuturor locațiilor secțiilor de vot pentru a se asigura că acestea dispun de spațiul necesar desfășurării în condiții de siguranță sanitară a procesului electoral.

În vederea organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020 și asigurării unui număr suficient de președinți și locțiitori ai secțiilor de votare, Autoritatea Electorală Permanentă a solicitat Instituțiilor Prefectului sprijin în vederea mediatizării către angajații instituțiilor publice și persoanele interesate a posibilității de  se înscrie în Corpul Experților Electorali.

Comentarii

comentarii