Acasă Administraţie Au început testările pentru omologarea noilor tramvaie care vor ajunge la Timișoara

Au început testările pentru omologarea noilor tramvaie care vor ajunge la Timișoara

679
DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Primăriei Timișoara transmit că modelul de tramvai care ar urma să ajungă, în 21 de exemplare, în municipiu a intrat în teste pentru omologare europeană. Prima dată, tramvaiul a trecut de testele Autorității Feroviare Române (AFER), iar acum urmează să parcurgă alte etape de testare și în Germania, Cehia, Spania, la atelierul producătorului din Turcia, pentru ca etapa finală din procedură să se desfășoare la Timișoara.

Reamintim, Primăria Timișoara va achiziționa 21 de tramvaie noi, în baza unui contract semnat în iulie 2019 cu Bozankaya Otomotiv MAK. IML. ITH. VE IHR A.S. Pentru a fi acceptat la recepție, primul tramvaiul livrat trebuie să fie omologat sau agrementat în România. În prima etapă, AFER a avizat specificația tehnică a noului tramvai pe 1 martie și a aprobat programul de teste și încercări pe 30 martie. În ultimele zile au început și testele efective, precizează reprezentanții municipalității.

„Pentru omologare se vor face 57 de teste și încercări, din care 23 se vor realiza în laboratoare agreate din Uniunea Europeană, laboratoare specializate din Germania, Cehia și Spania, după care vor urma testele în Timișoara în luna iulie, iar celelalte se vor face în fabrica din Ankara”, transmit, mai exact, reprezentanții Primăriei Municipiului Timișoara.

Noile tramvaie vor avea o lungime de 29,95 metri și o lăţime de 2,40 metri. Vor putea prelua până la 200 de călători simultan, iar autonomia asigurată de sursa furnizare a energiei electrice montate pe tramvai va fi de 63 de kilometri. Fiecare tramvai costă 9,7 milioane de euro, finanțarea fiind din fonduri europene.

 

 

Comentarii

comentarii