Acasă Actualitate Au plantat copaci, pentru a economisi hârtie…

Au plantat copaci, pentru a economisi hârtie…

DISTRIBUIȚI

Zeci de tei şi molizi au fost plantaţi, ieri, în parcul din incinta Liceului Sportiv din Timişoara. Elevii liceului timişorean, alături de voluntari din cadrul proiectului “Copacul de hârtie”, au sărbătorit Luna Pădurii prin muncă. “Scopul acţiunii a fost responsabilizarea elevilor faţă de mediul înconjurător şi educarea acestora în spiritul protejării naturii.
În Timişoara, „Copacul de hârtie” şi-a început activitatea din ianuarie 2009, iar în cele trei luni de activitate s-au preluat aproximativ şase tone de maculatură primite ca şi donaţie de la diverse instituţii de învăţământ, companii, dar şi de la cetăţeni.
“Veniturile obţinute în urma vânzării maculaturii unui centru de colectare şi reciclare sunt direcţionate către realizarea unor acţiuni de plantare şi amenajare a spaţiilor verzi în Timişoara”, spune Andreia Ispas, coordonatorul local al proiectului “Copacul de hârtie”.
Proiectul “Copacul de hârtie” fost iniţiat de către Asociaţia MediaORG Bucureşti, în 2007. Din ianuarie 2009 şi-a început activitatea şi în oraşul de pe Bega, datorită solicitărilor comunităţii şi a companiilor locale.
“Copacul de hârtie” urmăreşte reducerea cantităţii de hârtie aruncată la gunoi, creşterea cantităţii de hârtie reciclată şi refacerea şi reamenajarea zonelor verzi, prin acţiuni de plantare de copaci. (O.M.)

Comentarii

comentarii