Acasă Actualitate Au plantat în curtea școlii bulbi de brândușă galbenă, în memoria copiilor...

Au plantat în curtea școlii bulbi de brândușă galbenă, în memoria copiilor uciși în timpul Holocaustului

DISTRIBUIȚI

În cadrul proiectului „Brândușa Galbenă”, elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 27, împreună cu profesorii lor, au desfășurat în lunile precedente activități educaționale pe tema Holocaustului, printre care marcarea Zilei Naționale de Comemorare a Holocaustului, 9 octombrie, precum și o vizită la Sinagoga din Cetate, ocazie cu care s-au întâlnit și au discutat cu reprezentanți ai Comunității Evreilor din Timișoara.

Acum, elevii au plantat cu emoție în curtea școlii lor bulbi de brândușă galbenă, în memoria copiilor uciși în timpul Holocaustului. 

Astfel, ei s-au alăturat colegilor lor din toată Europa în proiectul „Brândușa Galbenă” (The Crocus Project), proiect care a luat naștere în anul 2005 la inițiativa organizației Holocaust Education Trust Ireland. 

„Ideea proiectului este să sprijine elevii să învețe despre Holocaust și consecințele acestuia și totodată să reflecteze la pericolul pe care îl reprezintă în zilele noastre antisemitismul, toate formele de rasism, discriminarea, prejudecățile și ura. În acest proiect sunt incluse în acest an peste 80 de școli din România, dintre care șase din Timișoara și una din Lugoj”, a spus Marius Cimpoae, directorul Școlii Gimnaziale nr.27 din Timișoara.

La eveniment au participat și primarul Timișoarei, Dominic Fritz, subprefectul județului Timiș, Sorin Ionescu, și președinta Comunității Evreilor din Timișoara, Luciana Friedman.

„Invitații au adresat elevilor și profesorilor mesaje prin care au subliniat importanța învățării din istorie, precum și importanța respectării drepturilor omului și construirea unor comunități adevărate în școală și în afara ei, comunități în care ne pasă unora de ceilalți și în care sărbătorim diversitatea. Elevii s-au întors în clase cu îndemnul de a se privi în ochi unii pe ceilalți și de a se trata cu respect și prietenie”, a mai spus Marius Cimpoae.

Copiii abia așteaptă ca brândușele să înflorească peste câteva luni, iar reprezentanții școlii au promis că vor organiza și un eveniment de marcare a Zilei Internaționale de Comemorare a Holocaustului în 27 ianuarie.

Comentarii

comentarii