Acasă Eveniment Au protestat ca oile, manipulați pe Facebook, iar acum cer clemență în...

Au protestat ca oile, manipulați pe Facebook, iar acum cer clemență în fața magistraților

1316
DISTRIBUIȚI

Judecatorii lugojeni au inceput sa primeasca solicitari din partea mai multor persoane care au primit amenzi pentru nepurtarea mastilor in spatii publice sau care nu si-au putut justifica deplasarea in intervalul orar cu restrictii.

Amenzile date de politisti si jandarmi au inceput sa curga mai ales dupa protestele de la finalul lunii trecute. Daca pe retelele de socializare unii protestatari pozau in eroi care sunt gata sa faca orice pentru a se opune restrictiilor de pandemie, din cererile depuse la instanta se observa ca acestia cer clementa judecatorilor promitand ca nu vor mai incalca legea daca vor fi iertati de amenzi.

Unii dintre cei care contesta amenzile au fost iertati, iar sanctiunea li s-a transformat in avertisment, insa altii vor trebui sa scoata bani din buzunare dupa ce li s-au mentinut amenzile sau, in unele cazuri, li s-au micsorat sanctiunile.

La protestele de la finalul lunii trecute mai multi indivizi, membri ai PMP sau simpatizanti ai AUR, au iesit pe strazi, cateva zile la rand, sustinand ca lupta impotriva restrictiilor impuse de autoritati pentru limitarea infectarilor cu coronavirus.

Din cererile depuse la instanta rezulta ca multi nu au avut habar de ce protesteaza si implora sa fie iertati. Pentru a convinge cat mai multi lugojeni sa iasa la proteste, politicienii PMP, AUR si acolitii lor au transmis manifestarile pe retelele de socializare. Indivizii, multi dintre ei si cu probleme penale, au luat peste picior fortele de ordine care le-au cerut sa respecte legea, astfel ca majoritatea au primit amenzi pentru ca nu purtau masca si nu aveau declaratii pe proprie raspundere.

Sursa: lugojinfo.ro

Comentarii

comentarii