Acasă Eveniment Au sunat la 112, terifiaţi că au fost mușcaţi de căpușe

Au sunat la 112, terifiaţi că au fost mușcaţi de căpușe

DISTRIBUIȚI

Sezonul apariției căpușelor este în plină desfășurare, iar, în unele județe cazurile de mușcătură de căpușă sunt tot mai frecvente.

O mușcătură de căpușă poate declanșa unele complicații în unele cazuri, așa că medicii recomandă prezentarea la o unitate medicală pentru extragerea căpușei, sau analize ulterioare.

Medicii nu recomandă, în cazul în care v-a mușcat o căpușă, să sunaţi la 112.

“Rog populația să nu cheme ambulanța pentru mușcătura de căpușă. Chiar în weekend am avut cazuri care au solicitat ambulanța pentru acest lucru și nu este în regulă, pentru că nu e cazul, nu reprezintă o urgență. Dacă merg în pădure și iarba este înaltă, să aibă pantaloni lungi, să fie atenți când trec pe sub pomi. Ele se lipsesc abia după patru ore, iar dacă s-au ales cu o căpușă, să se prezinte ca să le putem extrage fără să încerce extracția acasă, pentru că de obicei le rup tentaculele și atunci sunt mai greu de extras. Timpul în care trebuie să se prezinte de la mușcătură este de 24, 48, chiar 72 de ore. După aceea necesită o doză de antibiotic. Deci în primele 72 de ore nu se întâmplă absolut nimic”, a declarat Monica Ocnariu, medic- șef CPU la spitalul municipal din Lugoj, pentru ziarulactualitatea.ro.

Comentarii

comentarii