Acasă Eveniment AUDIO: Universitatea de Vest din Timişoara are imn oficial, la 70 de...

AUDIO: Universitatea de Vest din Timişoara are imn oficial, la 70 de ani de la înfiinţare

582
DISTRIBUIȚI

uvt imn

Seria manifestărilor dedicate aniversării a 70 de ani de la înfiinţarea Universităţii de Vest din Timişoara a atins punctul culminant la sfârşitul acestei săptămâni.

Momentul de vârf a fost lansarea imnului oficial al instituţiei de învăţământ superior din capitala Banatului.

Imnul oficial al UVT are aproape trei minute şi a fost cântat în premieră vineri, în Aula Magna, în prezenţa ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, şi a zeci de rectori din ţară, reuniţi la Timişoara în cadrul Consiliului Național al Rectorilor. Nu au lipsit reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene şi chiar ai Bisericii.

„Domnul Pirtea ne-a provocat și ne-a pus una dintre cele mai grele întrebări: Ce este universitatea? Autoritățile nu mai dau o valoare atât de mare profesorilor și universităților, și asta pentru că acum valoarea unui profesor se face în funcție de vârsta pe care o are în buletin, iar valoarea unei universități în funcție de numărul de articole publicate ISI, ceea ce nu este normal”, a spus ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Imnul UVT a fost compus de Cristian Miclea, iar versurile îi aparțin Violetei Zonte și Ortensiei Miclea, profesori la Facultatea de Muzică. La sărbătoarea de la Timişoara au fost prezenţi primarul Nicolae Robu, preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin, dar şi episcopul-vicar al Timişoarei, Paisie Lugojanul.

Comentarii

comentarii