Acasă Cultura Aula virtuală la UVT, dedicată culturii, în COVID – un nou episod....

Aula virtuală la UVT, dedicată culturii, în COVID – un nou episod. Invitat prof. diplomat Dorian Banea

1129
DISTRIBUIȚI

Cultura este de o importanță fundamentală la Universitatea de Vest Timișoara UVT. Pentru a răspunde acestui principiu de valoare, vor fi organizate din acest an o nouă serie de conferințe, sub genericul „La UVT, cultura este capitală”.

”Vă invităm să participați la noul eveniment pe care îl organizăm joi, 17.12.2020, de la ora 18, o conferință virtuală care se va desfășura sub titlul „Patria pentru ceilalți. Diplomație, identitate, promovare internațională”. Aceasta va fi moderată de doamna prorector responsabil cu strategia de internaționalizare și diaspora, Cristina Chevereșan, avându-l ca invitat pe eseistul, traducătorul, antreprenorul cultural și diplomatul Dorian Branea”, îndeamnă UVT.

Absolvent al Facultății de Litere, Filosofie și Istorie a Universității de Vest din Timișoara și doctorand în anglistică-americanistică la aceeași universitate, Dorian Branea a urmat o serie de specializări postuniversitare în relații internaționale (Universitatea Georgetown) și management (Universitatea Oxford).

Dorian Branea a fost redactor al revistei „Orizont” (din 1995) și membru al Grupului de studii comparate „A Treia Europă” (din 1998), fellow al Universității Central-Europene din Budapesta (2003-2004), profesor-asociat în cadrul Masteratului de Studii Americane al Universității de Vest din Timișoara, în perioada 2003-2005 și director-fondator al Institutului Cultural Român din Varșovia (2006-2010) și al Institutului Cultural Român din Londra (2010-2018). De asemenea, din decembrie 2020, acesta este președinte al EUNIC New York.

Conferința are loc joi, 17.12.2020, de la ora 18:00, și va fi transmisă LIVE pe pagina de Facebook a UVT.

 

Comentarii

comentarii