Acasă Sport Aur și bronz la Campionatul Mondial de Canotaj Juniori de la Tokyo

Aur și bronz la Campionatul Mondial de Canotaj Juniori de la Tokyo

4626
DISTRIBUIȚI

Juniorii români s-au întors de la Tokyo cu două medalii. La Campionatul Mondial de Canotaj Juniori, Florin Arteni-Fintinariu și Alexandru Gherasim, la dublu rame, au câștigat medalia de aur. La proba de patru vâsle feminin, Patricia Cireș, Andrada-Maria Moroșanu, Gabriela Paraschiv și Cosmina-Maria Podaru au terminat pe locul trei.

În finalele de duminică, românii au mai obținut locul 4 cu echipajele de patru rame, atât la masculin, cât și la feminin în finalele A, iar echipajul masculin de patru vâsle s-a clasat pe locul doi în finala B.

„Am avut o cursă foarte grea. Am fost conduși de italieni în prima jumătate, însă ne-am găsit ritmul, am reușit să preluăm conducerea și să câștigăm, în cele din urmă, medalia de aur”, declară Alexandru Gherasim, campion în proba masculină de dublu rame.

„La Tokyo am participat cu 6 echipaje și 20 de sportivi, iar rezultatele obținute sunt foarte bune. România se clasează pe locul 4 în clasamentul pe medalii, cu un aur și un bronz, după Germania, China și Italia. În plus, am mai avut două clasări pe locul patru”, declară Ioan Șnep, Antrenor Federal de Juniori.

Comentarii

comentarii