Acasă Actualitate AUR Timiș, către Dominic Fritz. „Traforajul oribil din fața Catedralei Mitropolitane calcă...

AUR Timiș, către Dominic Fritz. „Traforajul oribil din fața Catedralei Mitropolitane calcă în picioare simbolurile pascale”

DISTRIBUIȚI

Alianța pentru Unirea Românilor Timiș a tras de urechi administrația locală useristă, în frunte cu edilul Dominic Fritz, în legătură cu traforajul oribil mâzgălit și postat chiar în fața Catedralei Mitropolitane din Piața Victoriei, care sfidează simbolurile creștine pascale.

Ovidiu Szime, președinte AUR Timișoara, a declarat: “Am primit foarte multe sesizări la partid despre cum arată Piața Victoriei din Timișoara, cu acele mesh-uri urâte de angajare agățate peste tot pe clădiri, stricând grav imaginea orașului capitală culturală europeană. Trebuie să amintim și de traforajul extrem de respingător care a fost pus de către administrația USR de la Primăria Timișoara chiar în fața Catedralei Mitropolitane, sfidând bunul simț al timișorenilor și călcând în picioare simbolurile pascale. Au pus acest traforaj în centrul orașului. Domnule Fritz, mai bine îl dădeați copiilor să învețe să taie placajul și să se distreze”.

Cu prilejul conferinței de presă, Zima a mai atras atenția și de acea schelă de metal care ar trebui să fie verde, dar este tot gri, deși este primăvară.

“Ar fi bine că administrația locală să nu-și bată joc de acest oraș care cândva se numea Orașul Florilor. De aceea facem rugămintea către primarul Timișoarei să se aplece și către cetățeni și să protejeze orașul. Domnul primar ar trebui să coboare din dronele de deasupra orașului de unde se vede foarte frumos dar realitatea e mult mai dură. Am dori să coboare și pe pământ printre oameni să vadă adevărul. Să vadă problemele reale cu care se confruntă Timișoara”, a spus Szime.

El a mai atras atenția și despre copacii care au fost scoși din pământ, mai ales din stațiile de tramvaie și au rămas gropile care au fost astupate cu nisip.

“Nu știu ce își dorește domnul primar, dar în campania electorală a promis că vine cu oameni capabili ca să conducă orașul se pare că, iată, nu este așa după doi ani de administrație”, a atras atenția Szime.

AUR mai are și o rugăminte majoră către Primăria Timișoara. Este vorba de câinii vagabonzi care amenință liniștea cetățenilor și reprezintă un real pericol pentru oameni. Soluția AUR este să fie strânși și duși în centre speciale pentru câini.

“Suntem foarte dezamăgiți cu privire la curățenia orașului, sunt foarte multe gunoaie atât în oraș, cât și în periferie. În campania electorală, domnul primar își făcea poze cu gunoaiele și îl acuza pe fostul primar. Domnul Fritz spunea că va rezolva problema gunoaielor, dar iată că după doi ani și ceva nu a rezolvat-o. Îi reamintesc că suntem în capitală culturală europeană și trebuie să arătăm foarte bine să fie un oraș curat și liniștit fără câini și fără gunoaie și fără gropi”, a spus reprezentantul AUR Timiș.

“În consiliul local, s-a votat majorarea amenzilor, a taxelor și impozitelor, dar după atâția ani de majorări până unde se va ajunge? Cum vor putea cetățenii să plătească asemenea taxe și impozite împovărătoare. Unde vă doriți să ajungeți? Încă o dată se dovedește că administrația USR nu are soluții pentru oraș, pentru cetățenii Timișoarei, să vină în sprijinul lor, să le ușureze viața. Spuneți-mi și nouă ce stă la baza acestor majorări nelimitate de taxe și impozite?

Mai grav, ați spus taxe pe toate străzile din Timișoara în ceea ce privește parcările. De când ați venit la conducerea orașului, ne tot promiteți că veți face, că veți drege, că veți rezolva problemele orașului, dar nu aveți soluții și nu puteți să le rezolvați. Se pare că din tot ce spuneți și ați spus nu faceți nimic. Asta e drama. Unde vreți să ajungeți cu acest oraș?”, a fost întrebarea retorică a lui Ovidiu Szime, vineri, 31 martie, la conferința de presă săptămânală. De asemenea el a mai cerut și organigrama după care se lucrează la primărie ca să știe și cetățeanul de rând ce se întâmplă la Primăria Timișoara.

Dacă Szime a vorbit despre problemele  la zi de la nivelul orașului Timișoara,

Ciprian-Titi Stoica, deputat AUR de Timiș, a vorbit despre temele la zi, dar de la nivel național.

El a prezentat două problemele care au intrat la vot în parlament și au provocat “un val de manipulare ordinară”, chiar din partea unor partide aflate în opoziția. Una dintre probleme a fost votul pe pensiile speciale.

“AUR  a votat împotriva pensiilor speciale. Noi am susținut că pensiile militarilor noștri, soldele rezerviștilor, nu sunt pensii speciale. Faptul că și alte categorii profesionale cu adevărat beneficiare de pensii speciale au început să adopte acest model prin votul politicienilor cu anii în urmă numai pentru a beneficia de scutul și pavăza armatei, a bravilor noștri ostași, polițiști, pompieri sau jandarmi, a fost tocmai pentru a rămâne cu aceste privilegii. AUR spune un Nu răspicat pensiilor nesimțite, care trebuie tăiate”, a spus Titi Stoica.

AUR a am depus un proiect de lege, dar este uitat prin sertare. Este singurul proiect care ar putea rezolva această problemă. AUR a propus impozitarea pensiilor care depășesc indemnizația președintelui, cu 90%, nu cu 15%, cum se stipulează în proiectul de lege care a trecut de Senat.

În Parlamentul României  va ajunge în dezbatere la Camera Deputaților  un proiect de verificare și completarea Ordonanței de Urgență 109 din 2011 care se referă la guvernanță corporativă a întreprinderilor publice. Prin acest proiect de lege, se dorește privatizarea Romsilva, Salrom, Hidroelectrica și alte 237 de de regii.

Prin Strategia Națională de resurse minerale neenergetice, se dorește înstrăinarea rezervelor de grafit și magneziu, dar AUR se opune ferm acestei vânzări masive a avutului românilor, în această vreme când am putea profita cu toții prin exploatarea acestor averi naționale. “Avem unele dintre cele mai mari rezerve din Europa de magneziu și grafit. Cererea a crescut mai ales că se urmărește implementarea unui traseu verde, iar asemenea materiale se folosesc la construcția bateriilor”, mai spune Titi Stoica  care a mai tras un semnal de alarmă și despre tragedia de la Onești unde polițiștii au așteptat la ușă mai multe ore fără să intervină și a avut loc încă o tragedie similară celei de la Caracal. “Nu este posibil așa ceva când în alte cazuri dărâmau ușile cu berbecii la adrese greșite, iar la final spuneau doar pardon.

“Pe această cale solicităm ministrului de interne, domnului Bode, o analiză clară să vedem cine se face vinovat de această tragedie. Observăm că în urma acestor tragedii care tot au loc în România nu se ia nicio măsură. Să vedem cât de bine sunt antrenați înzestrați și instruiți polițiștii să intervină în astfel de cazuri”, a concluzionat deputatul AUR, Titi Stoica, vineri 31 martie la Timișoara.

Comentarii

comentarii