Acasă Actualitate Aurelian Sima, înscăunat festiv la Inspectoratul Şcolar

Aurelian Sima, înscăunat festiv la Inspectoratul Şcolar

DISTRIBUIȚI

Până la urmă a înţeles că viaţa rămâne doar un simplu joc. Un joc în care unii mai şi pierd. Cel puţin din când în când… În timp ce Aurelian Sima era înscăunat oficial, într-o sală arhiplină, ca fost inspector şcolar general de Timiş, Sandu Golcea îşi lua adio de la biroul în care a stat aproape 4 ani. Părăsit de toţi cei care, până mai ieri, îi cântau în strună, Golcea a pleca convins că şi-a făcut datoria.
Vrea echipa completă, pentru a putea pleca la drum

Sandu Golcea nu a fost atât de tare încât să participe, ieri, la numirea noului inspector general.
Într-o sală neîncăpătoare, flancat de subprefectul Călin Dobra şi de vicepreşedintele CJT, Adma Crăciunescu şi înconjurat de toţi inspectorii, Aurelian Sima nu a vorbit mult.
A felicitat vechea conducere şi a amânat să-şi dezvăluie planurile de viitor.
Doar doi oameni din fosta conducere l-au felicitat pe Sima la festivitatea de miercuri.
Este vorba de foştii inspectori şcolari generali adjuncţi, Ioan Luican şi Cornel Petroman.
“Mulţumesc vechii conduceri.
Aştept ca echipa de adjuncţi să fie completă şi putem pleca la drum.
Deocamdată, tezele cu subiect unic sunt prioritatea mea”, a spus Aurelian Sima.
Noii inspectori şcolari adjuncţi vor fi Sorin Ionescu, director adjunct la Colegiul Naţional Bănăţean din Timişoara, Marin Popescu, actual inspector şcolar şi Dumitru Tomoni, fost inspector şcolar general de Timiş în prezent profesor la Liceul Teoretic “Traian Vuia” din Făget.
Tomoni nu a primit încă decizia de numire în funcţie, dar se pare că este doar o chestiune de câteva zile.

Ultimul Raport

Fostul inspector general, Sandu Golcea se va întoarce la catedra de fizică de la Colegiul Naţional “C.D. Loga”. “Nu regret nimic din ce am făcut.
Mandatul meu se încheia oficial pe 7 septembrie 2010, dar asta-i altă poveste. Pot să mă mândresc în timpul mandatului meu cu cele 68 de microbuze aduse pentru Inspectorat.
Când eu am venit, nu era nici unul. Pot să spun că dacă, în primele 6 luni de mandat, aveam 50 de reclamaţii pe lună, acum nu sunt mai mult de 5.
Dacă numărul investiţilor realizate de Inspectoratul Şcolar în 2005 era de 15, în 2006 am ajuns la 62. Un an mai târziu erau 193, pentru ca, în 2008, IŞJ Timiş să aibă 137 de investiţii.
Am finalizat complet 238 de investiţii şi am lăsat instituţia fără datorii la constructori.
Îmi reproşez doar că nu am avut timp să mă ocup de partea educativă”, a fost ultima declaraţie pe care Golcea ne-a dat-o din biroul inspectorului general.

Comentarii

comentarii