Acasă Economic Austriecii de la CCE construiesc un parc solar la Horia

Austriecii de la CCE construiesc un parc solar la Horia

DISTRIBUIȚI

Dezvoltatorul austriac de proiecte fotovoltaice Clean Capital Energy (CCE) se extinde în România, vizând construcția a 8 parcuri solare cu o capacitate totală de 680 MW. Compania și-a deschis birou în București și a primit acum avizul final pentru construcția primei centrale fotovoltaice din România, în județul Arad, relevă date analizate de Profit.ro.

Cu o capacitate de 40 MW, centrala va fi construită în localitatea Horia, în parteneriat cu grupul internațional de companii FRAPAG și grupul românesc de firme agricole Banat Agri Group. Lucrările vor începe în 2023, conectarea la rețeaua națională electrică fiind programată pentru finele anului 2024. Centrala de la Horia va cuprinde aproximativ 75.000 de module fotovoltaice, care vor genera electricitate “verde” pentru aproape 17.000 de gospodării. Acesta este primul proiect al CCE în România. În total, compania deține drepturi de proiect pe piața locală cu o capacitate nominală de 680 MW. Potrivit austriecilor, opt centrale fotovoltaice se află în diferite stadii de dezvoltare, toate proiectele fiind programate să fie gata de construcție până la finele anului viitor.

“România este foarte angajată să își extindă capacitatățile de energie regenerabilă, iar eforturile sale sunt cu mult peste media europeană. O structură de rețea foarte bună și voința de a accelera transformarea către electricitatea verde fac astfel din România o piață ideală pentru noi”, spune Johannes Srajer, directorul filialei CCE în România.

Cu sediul la Viena, CCE este specializată în dezvoltarea, finanțarea, realizarea și gestionarea de proiecte fotovoltaice. Pe lângă Austria, compania este activă în Italia, Franța, Olanda, Chile și, începând din acest an, în România, având în derulare proiecte solare cu o putere maximă (de vârf) totală de peste 2 GW, aflate în diferite stadii de dezvoltare.

Sursa: profit.ro

Comentarii

comentarii