Acasă Eveniment Autoritățile au uitat un pensionar într-unul din blocurile evacuate la Timișoara

Autoritățile au uitat un pensionar într-unul din blocurile evacuate la Timișoara

615
DISTRIBUIȚI

UPDATE: Pompierii au bătut la uși și s-au uitat după lumini aprinse

Un locatar a fost uitat de autorități în blocul din Timișoara care a fost evacuat luni seară pentru că se făcuse deratizare cu aceeași substanță folosită în imobilul unde au murit trei oameni. Bărbatul era singur și spune că și-a petrecut ultimele nopți în locuința sa, chiar dacă blocul era evacuat.

Blocul de pe Vaida Voievod 1 a fost evacuat luni seară, apoi locatarii au fost lăsați să intre în clădire, pentru ca ulterior să fie din nou evacuați. Bărbatul a stat în tot acest timp în clădire. Spune că a dormit și s-a uitat la televizor. Este pensionar, avea aprovizionarea făcută și a preferat să stea în casă. Abia joi dimineață a aflat că trebuie să plece din locuință.

– Nu v-a bătut nimeni la ușa să va evacueze?

– A bătut. Da’ eu dacă văd o oră (la televizor), mă ia cu somnul.

– Și acum așteptați să intrați din nou? Ce v-au spus autoritățile?

– Până pe seară. Să se facă expertiză. Am frigider, tre’ să-l scot măcar din priză. Păcat de el, îl stric, n-am bani să iau altul.

(sursa dialogului: Radio Timișoara)

Autoritățile n-au știut că locatarul rămăsese înăuntru. Locuința sa figura, totuși, ca evacuată. Întâmplarea a făcut ca jurnaliștii prezenți acolo joi dimineață – pentru că veniseră cei de la MApN să facă măsurători – să dea cu ochii de bărbat, care ieșise la o plimbare și pe care l-au întrebat unde a înnoptat în ultimele zile. Răspunsul lui a luat prin surprindere. Deocamdată, autoritățile nu au putut oferi o explicație.

UPDATE: Pompierii au bătut la uși și s-au uitat după lumini aprinse

”În data de 18.11.2019, echipa de cercetare la fața locului condusă de un procuror, a solicitat efectuarea detecției CBRN la un apartament dintr-un imobil din Timișoara (strada Vaida Voievod nr.1), situat la etajul IV.

De îndată, la locul indicat au fost trimise echipajele CBRN din cadrul ISU Timiș și ISU Sibiu care au efectuat activități specifice pentru detecția unor potențiale substanțe toxice. Verificările s-au realizat cu rigurozitate, de la intrarea în imobil și pe fiecare etaj, iar unicele valori de toxicitate au fost identificate într-un apartament situat la etajul IV. Menționăm că în apartamentul în care s-a efectuat deratizarea nu erau persoane. Având în vedere acest aspect, în jurul orei 22:30, s-a dispus evacuarea preventivă a locatarilor din acest imobil.

Echipe mixte, formate din polițiști și pompieri, s-au deplasat la fiecare locuință și au discutat cu locatarii despre necesitatea punerii în aplicare a măsurilor de evacuare și de relocare temporara a acestora, până la finalizarea acțiunilor de către echipele specializate.

Facem precizarea că pentru informarea locatarilor, personalul implicat a bătut la ușa fiecărui apartament existent în imobil. De asemenea, s-a efectuat și verificarea din exterior, pentru identificarea apartamentelor în care ar mai exista persoane (lumini aprinse).

Ulterior evacuării locatarilor din imobil, personalul specializat a intervenit pentru aerisirea spațiilor, cu ajutorul motoventilatoarelor, operațiune care presupune un real disconfort din cauza zgomotului generat. Mai mult, în toată aceasta perioadă, la fața locului au fost angrenate forțe și mijloace considerabile pentru gestionarea situației, atât în interior, cât și în exterior (trafic intens).

Menționăm totodată că, în toată perioada restricționării accesului în imobil, polițiștii au asigurat paza clădirii, zi și noapte, fără a fi sesizate surse de lumină în clădire sau alte activități care să indice existența altor locatari în interior”, se precizează într-un comunicat al ISU Timiș.

Sursa: digi24.ro

Comentarii

comentarii