Acasă Sănătate Autorităţile din Timiş se pregătesc de luptă împotriva temutului virus Ebola

Autorităţile din Timiş se pregătesc de luptă împotriva temutului virus Ebola

683
DISTRIBUIȚI

ebola

Fiindcă Timişul este judeţ de graniţă, autorităţile trebuie să ia măsuri drastice pentru prevenirea oricărui caz de îmbolnăvire cu temutul virus hemoragic Ebola.

Astfel, Ministerul Sănătăţii a transmis reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Timiş că trebuie să informeze şi să pregătească întreg personalul medical din judeţ, lucrătorii din Aeroportul Timişoara, din punctele de frontieră, dar şi a populaţiei generale cu privire la riscurile şi modul de prevenire a îmbolnăvirilor.

De asemenea, în perioada următoare, vor fi stabilite şi pregătite structurile şi facilităţile necesare pentru managementul cazurilor suspecte. Având în vedere experienţa din cazul altor boli transmisibile (SARS, gripă pandemică etc.), Ministerul Sănătăţii a revizuit procedurile existente şi a inclus proceduri suplimentare recomandate de către OMS şi Comitetul pentru Securitate în Sănătate al CE.

Aceste proceduri vor fi transmise şi a altor instituţii pe măsură ce sunt validate. „România are capacitatea medicală de a acţiona în cazul apariţiei unor cazuri de infectare cu febra hemoragică de tip Ebola”, susţin autorităţile medicale.

Comentarii

comentarii