Acasă Politica Autostrada Arad – Timişoara, decalată cu un an

Autostrada Arad – Timişoara, decalată cu un an

223
DISTRIBUIȚI

„Acest guvern nu are nici o preocupare şi nu are capacitatea de a face ceva bun pentru România”, spune senatorul Nicole Robu, preşedintele PNL Timiş

În urmă cu câteva zile, secretarul de stat Eusebiu Pistru anunţa că termenul de finalizare al autostrăzii Timişoara-Arad şi al centurii de ocolire a Aradului se decalează cu un an. Pistru este acelaşi om care a propus unificarea aeroporturilor Arad şi Timişoara. „Anunţul făcut recent de celebrul domn Pistru – ne aducem aminte de numele dânsului când s-a pus problema unificării aeroportului din Timişoara cu cel din Arad. Anunţul domnului Pistru că se decalează cu un an termenul pentru autostrada Arad-Timişoara. Acest anunţ nu face decât să confirme că acest guvern nu are nici o preocupare şi nu are capacitatea de a face ceva bun pentru România. S-a făcut inaugurarea atunci când s-a scormonit puţin pământul, dar iată că lucrarea nu este onorată prin alocarea de fonduri pentru ca cei 35 de kilometri de autostradă să poată fi făcuţi”, a declarat senatorul Nicole Robu, preşedintele PNL Timiş. Timişenii mai au astfel de experienţe din alte cazuri în care s-au început lucrări şi greu s-au finalizat. Exemple grăitoare sunt drumul Timişoara-Lugoj şi primul tronson al centurii de ocolire a Timişoarei, lucrări care au durat cât copilăria unora dintre locuitorii celui mai vestic judeţ al ţării.

Insistenţă la autostrăzi

Robu spune că şi guvernul liberal putea să facă mai mult în domeniul autostrăzilor. Mai mult decât a făcut, deoarece actualul guvern deocamdată se ocupă de amânări şi începe lucrări… fără sfârşit… „Guvernul liberal, dacă merită să fie criticat pentru ceva, deşi a făcut extrem de multe lucruri bune, a greşit că nu a insistat mai mult pe dezvoltarea reţelei de autostrăzi. Eu cred că ar fi trebuit să facă în patru ani cel puţin 400 de kilometri de autostradă, dar dacă vrem să fim cinstiţi, atunci trebuie să recunoaştem că au făcut 75 de kilometri de autostradă. La autostrada Transilvania, guvernul Boc s-a dus să taie panglica la cei câţiva zeci de kilometri”, spune Robu.
 

Comentarii

comentarii