Acas─â Actualitate Avem cei mai tari elevi

Avem cei mai tari elevi

407
DISTRIBUIȚI

Zeci de medalii de aur pentru Timi┼č la olimpiadele na┼úionale ┼čcolare
Elevii geniali din Timi┼č sfideaz─â problemele ├«nv─â┼ú─âm├óntului rom├ónesc. Rezultate excelente pentru elevii din vestul ┼ú─ârii, la olimpiadele na┼úionale din acest an. Competi┼úiile na┼úionale ale celor mai buni elevi au avut loc chiar ├«n perioada vacantei de Pa┼čte. Timi┼čul a str─âlucit la aproape toate materiile. „Am ob┼úinut ni┼čte rezultate cu adev─ârat deosebite. Am avut nenum─ârate medalii de aur, at├ót cu ┼čcolile voca┼úionale, c├ót ┼či cu cele tehnice. Viitorul jude┼úului este pe m├óini bune”, ne-a spus Mariana Eftimie, inspectorul ┼čcolar general de Timi┼č.

Cei mai tari în limba sârbă

Elevii b─ân─â┼úeni au c├ó┼čtigat 4 premii ├«nt├ói ┼či alte 3 locuri doi la olimpiada de tehnologii pe diverse domenii. Foarte multe premii au fost ob┼úinute ┼či la probele sportive, de c─âtre elevii liceelor de profil din Timi┼č. De la Olimpiada Na┼úional─â de Muzic─â, elevii timi┼čeni s-au ├«ntors cu dou─â locuri I, patru locuri II ┼či ┼čase locuri III. Nici la art─â teatral─â nu st─âm r─âu, unde am c├ó┼čtigat dou─â locuri II ┼či cinci locuri III. La Olimpiada Na┼úional─â de Religie, Timi┼čul a ob┼úinut un loc I ┼či un loc II. Adev─ârata performan┼ú─â s-a v─âzut la Olimpiada Na┼úional─â de Limba S├órb─â. Timi┼čoara are singurul liceu din ┼úar─â cu predare ├«n limba s├órb─â ┼či elevii de la Dositei Obradovici ┼či-au spulberat contracandia┼úii. Ei au adunat ┼čase medalii de aur ┼či au transformat olimpiada ├«ntr-o chestie de familie. Elevii din Timi┼č au stat mai r─âu la biologie, educa┼úie fizic─â ┼či sport, chimie ┼či informatic─â, unde nu au cucerit nicio medalie de aur. Au existat, ├«ns─â, men┼úiuni ┼či c├óteva locuri pe podium.

O minte sclipitoare

Conducerea Inspectoratului Timi┼č a decis c─â cea mai important─â performan┼ú─â din acest an la olimpiade a fost ob┼úinut─â la Olimpiada Na┼úional─â de Matematic─â de la Ia┼či. Aici, timi┼čoreanul Sorin ┼ó├«rc, elev ├«n clasa a X-a la Liceul „Grigore Moisil”, a c├ó┼čtigat deta┼čat olimpiada ┼či s-a calificat ├«n lotul na┼úional l─ârgit al Rom├óniei la matematic─â. Medaliatul cu aur de la matematic─â se preg─âte┼čte aproximativ trei ore ├«n fiecare zi. S├ómb─âta ┼či duminica, dar ┼či ├«n vacan┼úe, are un program mult mai concentrat: 7-8 ore de exerci┼úii ┼či probleme. Pentru a fi titular ├«n lotul Rom├óniei, el va trebui s─â lupte ┼či cu elevi cu doi ani mai mari ca el. „E o pl─âcere s─â rezolv probleme, c├ónd le rezolv, tr─âiesc un fel de fior”, spune timi┼čoreanul care se consider─â un tip absolut normal. ├Än timpul liber, joac─â fotbal ┼či biliard ┼či are o sumedenie de prieteni.

Comentarii

comentarii