Acasă Actualitate Avertisment de fenomene meteo periculoase, până marți

Avertisment de fenomene meteo periculoase, până marți

502
DISTRIBUIȚI

În intervalul sâmbătă ora 14:00 – marți ora 14:00 se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râuri din județele Satu Mare, Sӑlaj, Cluj, Bihor, Arad, Hunedoara, Caraș Severin şi Timiș.

De asemenea, în intervalul duminică ora 16:00 – marți ora 14:00 sub atenţionare Cod galben de inundaţii se află râuri din bazinele hidrografice: Bega Veche, Moraviţa, Caraş, Nera – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior din judeţele Caraș Severin şi Timiș.

Inundațiile se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare de duminică ora 18:00 până luni ora 14:00 pe unele râuri din judeţele Bihor, Arad şi Caraş Severin.

Vremea se încălzește iar maximele vor atinge chiar și 13 grade în acest weekend.

Vor fi maxime de până la 13 grade sâmbătă, în Oltenia dar și în zona Banatului. Va plouă pe spații restrânse în zona Maramureșului dar și în Muntenia.

Sâmbătă dimineață temperaturile anunțate de meteorologi se situează între -2 și 6 grade Celsius. Cel mai frig la Brașov și Toplița. Cea mai ridicată temperatura se înregistrează la Sulina.În Capitală termometrele arătau sâmbătă dimineață 2 grade.

În cursul zilei de sâmbătă se anunță precipitații sub formă de ploi sau lapoviță, lucru care va duce în anumite zone la depuneri de polei.

Comentarii

comentarii