Acasă Actualitate Avertisment meteo – Furtunile care au făcut ravagii în Europa ar putea...

Avertisment meteo – Furtunile care au făcut ravagii în Europa ar putea veni și în România

DISTRIBUIȚI

Un nucleu ciclonic din Marea Mediterană urmează să ajungă deasupra României. Furtunile fac deja ravagii în țări precum Croația, Serbia sau Italia, acolo unde este cod roșu de vreme severă. Iar toate acestea se îndreaptă spre noi, spun meteorologii.

Furtunile au pus stăpânire pe sudul Europei. Mai mult, în zona provinciei Lazio din Italia, furtunile au făcut pagube însemnate, iar oamenii au surprins chiar și o tornadă.

Și în Croația și Serbia s-au înregistrat fenomene meteo extreme.

Ploi abundente care au durat o zi și o noapte au adus inundații de proporţii într-un oraş de pe coasta Mării Adriatice. Meteorologii avertizează că astfel de fenomene ar putea ajunge și la noi. Vom avea astfel parte de vânt puternic de peste 100 de km/h în Carpaţii Meridionali, dar şi ploi în aproape toată ţara şi ninsori la munte. Potrivit ANM, temperaturile vor scădea la începutul lunii decembrie, mai exact vor fi sub 10 grade în timpul zilei, în vreme ce noaptea temperaturile vor scădea sub nivelul înghețului. Totuși, finalul lunii noiembrie vine cu temperaturi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile sudice.

Comentarii

comentarii