Acasă Actualitate Avertismentul prefectului de Timiș pentru primarii în funcție, rămași fără un nou...

Avertismentul prefectului de Timiș pentru primarii în funcție, rămași fără un nou mandat: Faceți-vă treaba până la final de mandat

DISTRIBUIȚI

Prefectul de Timiș le solicită primarilor în funcție să își facă treaba până la final, chiar dacă au pierdut alegerile pentru un nou mandat. Mulți dintre aceștia, dar și consilierii locali aflați în aceiași postură, au uitat că au de dus la final un mandat, până în septembrie.

”O situație nouă în frageda democrație românească: primari ce și-au pierdut mandatul în 9 iunie și care vor mai conduce primăriile până la finalul lunii septembrie. Majoritatea sunt oameni serioși, de bună credință, care înțeleg să își facă datoria și să își respecte jurământul depus la preluarea funcției. Avem însă și cazuri izolate în care primarii pierzători aleg să nu își îndeplinească obligațiile de serviciu și să blocheze efectiv activitatea primăriilor pe care le-au pierdut”, a anunțat Ritivoiu.

El spune că va urmări cu atenție activitatea consiliilor locale și ale primarilor în funcție.

”Atrag pe această cale atenția asupra îndatoririlor ce decurg din mandatul de primar. Vom urmări cu atenție și celeritate hotărârile de Consiliu Local și dispozițiile primarilor din localitățile care își vor schimba conducătorul. Mare grijă la contractarea de credite, raporturile de muncă cu funcționarii din primărie, eventuale șicane față de cetățeni. Aștept sesizarea la Prefectură a oricărui abuz sau nelegalități, sunt prioritare pentru noi în următoarele lună”, încheie Ritivoiu.

Comentarii

comentarii