Acasă Actualitate Aveți sistem individual de colectare și epurare a apelor uzate? Primăria Timișoara...

Aveți sistem individual de colectare și epurare a apelor uzate? Primăria Timișoara vă atrage atenția: mai aveți o lună să vă înscrieți în registru, altfel riscați amendă de până la 10.000 de lei

DISTRIBUIȚI
sursă – 7media.ro

Primăria Timișoara atrage atenția că 30 octombrie 2022 este termenul limită pentru înscrierea în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate, obligația dată de HG 714/2022. Pe scurt, sunt vizate persoanele fizice și juridice care nu sunt legate la sistemul de canalizare. Cei care nu se înscriu riscă amenzi de până la 10.000 de lei.

„Conform Hotărârii de Guvern nr. 714 din 26 mai 2022 privind aprobarea criteriilor pentru autorizarea, construcția, înscrierea/înregistrarea, controlul, exploatarea și întreținerea sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate, persoanele fizice și juridice, proprietari a spațiilor conectate la un sistem individual adecvat de epurare au obligația de a se înscrie în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate al Municipiului Timișoara în termen de 120 de zile de la conectarea incintei la sistemul de colectare și/sau epurare a apelor uzate. ATENȚIE! Obligația înregistrării revine și proprietarilor de sisteme individuale adecvate construite înainte de intrarea în vigoare a prezentului act normativ, în termen de 180 de zile de la intrarea în vigoare a Hotărârii Guvernului”, transmit reprezentanții Primăriei Timișoara.

În conformitate cu respectiva hotărâre, nerespectarea de către persoanele fizice și juridice a dispozițiilor art. 11 alin. (1) și (2) și art. 15 alin. (2), constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 de lei la 10.000 de lei.

Pentru înscrierea în registru, aveți la dispoziție următorul formular online: https://decidem.primariatm.ro/processes/RegistruEvidentaApeUzate.

Comentarii

comentarii