Acasă Eveniment Avocată bătută măr, la Timişoara, de un clan ţigănesc

Avocată bătută măr, la Timişoara, de un clan ţigănesc

844
DISTRIBUIȚI

Atacul romilor s-a lăsat cu şapte zile de îngrijiri medicale pentru Carmen Obârşanu
Au transformat strada în câmp de luptă şi, pentru câteva minute, au aruncat toate legile la gunoi. Este vorba despre şase ţigani din clanul Cârpaci care, luni seara, au rupt în bătaie o cunoscută avocată din Timişoara. Culmea, scenele conflictului deosebit de violent s-au petrecut chiar în centrul oraşului. Carmen Obârşanu este avocata unui profesor pensionar care este implicat într-un proces cu renumitul clan ţigănesc din oraşul de pe Bega. Femeia a ajuns direct la urgenţe, cu faţa şi hainele pline de sânge. Până la această oră, poliţia nu i-a prins pe ţiganii care au vrut neapărat să-şi facă „dreptate” în felul lor. „Este un caz deosebit de grav, dincolo de faptul că în el a fost agresat un apărător al legii. Indifernt de nume şi influenţă, cât voi sta la conducerea Poliţiei Timiş, nu voi permite aşa ceva. Cei şase atacatori vor fi reţinuţi în cel mai scurt timp. Ştim despre cine este vorba şi am lăsat în faţa casei lor un echipaj care îi va înhăţa la cea mai mică mişcare”, spune comisarul-şef Săndel Palade, şeful Poliţiei Timiş.

„Au dat în mine ca într-un sac de cartofi”

Carmen Obârşan a primit şapte zile de îngrijiri medicale şi a depus, marţi, plângere la poliţie împotriva celor şase ţigani. „Îl aşteptam pe soţul în parcare. Nici nu am băgat de seamă când înspre mine au venit şase romi. Una dintre cele trei femei m-a făcut curvă împuţită. Nu am mai avut timp să dau nicio replică. Am fost luată direct la bătaie cu pumnii şi picioarele. Ţiganca Ileana Cârpaci urla la mine şi spunea că trebuia să-mi ia de mult timp gâtul. Au dat în mine ca într-un sac de cartofi”, sună şocanata declaraţie a avocatei bătută până la sânge de ţigani. Agitaţia a fost mare pe strada Tudor Vladimirescu şi marţi, când poliţişti de la Secţia 3, însoţiţi de mascaţi, au venit pentru a le înmâna ţiganilor citaţia. Ţiganii nu au fost de găsit, dar sunt aşteptaţi de urgenţă la Secţia 3 de Poliţie.

Agresorii de avocaţi

Avocata a fost transportată de urgenţă la Spitalul Judeţean din Timişoara. După un set complet de analize, Carmen Obârşanu a părăsit pe picioarele ei secţia de Urgenţe a Spitalului Judeţean din Timişoara. Doctorii au pus diagnosticul  de „policontuzii prin agresiune, traumatism cranio cerebral minor şi contuzii hemitoracice”. Lui Carmen Obârşanu i s-a făcut şi o tomografie. Marţi, avocata a primit şapte zile de îngrijiri medicale în urma agresiunii. Conflictul a pornit după ce avocata din Timişoara i-a făcut, luni seara, o vizită clientului ei, fostul profesor universitar Viorel Negru. Fostul dascăl a văzut cum, peste noapte, ţiganii i-au dărâmat zidul casei şi a cerut ajutorul avocatei. În 2005, profesorul a devenit proprietar pe o vilă de pe strada Tudor Vladimirescu. De atunci, nu a mai avut o zi de linişte. Vecinii lui, ţiganii, au făcut orice pentru ca acesta să părăsească casa. I-au făcut şi o ofertă „tentantă” de cumpărare: 55.000 de euro pentru imobilul ce valorează cel puţin jumătate de milion de euro. Nu cu mult timp în urmă, membrii clanului Cârpaci au fost cercetaţi tot pentru agresiune. Aceştia au fost acuzaţi de agresiune împotriva unei alte avocate din Timişoara, pe care au atacat-o chiar pe holurile tribunalului.

Primarul cere măsuri aspre

„Am aflat cu surprindere şi indignare despre ce s-a întâmplat luni seara în Timişoara, când avocata Carmen Obârşanu a fost agresată de un grup de cetăţeni doar pentru că reprezintă în instanţă interesele părţii cu care aceştia se află în litigiu. Este inadmisibil faptul că în România anului 2009 încă există persoane care cred că pot să-şi facă dreptate singure, cu pumnul, în dispreţul legii şi al statului de drept. Sper ca organele de cercetare penală să-şi facă datoria în acest caz şi să ia cele mai aspre măsuri împotriva celor care nu înţeleg să accepte şi să respecte cele mai elementare norme de convieţuire în societate”, a declarat primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu.

Comentarii

comentarii