Acasă Actualitate Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul bărbatului omorât de tramvai....

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul bărbatului omorât de tramvai. Primarul Fritz trebuie să dea, urgent, explicații

DISTRIBUIȚI

Tragedia de săptămâna trecută, când un bărbat a murit călcat de un tramvai, în centrul Timișoarei, scoate în evidență starea deplorabilă a infrastructurii de transport din oraș. Bărbatul a încercat să se prindă de un tramvai aflat în mers, s-a dezechilibrat şi a căzut sub roţile garniturii. Poliţiştii au deschis un dosar penal, iar cercetările nu sunt, deocamdată, publice.

În caz a intervenit și o altă instituție, cea a Avocatului Poporului, Biroul Teritorial Timișoara, al cărei reprezentant, Zsolt Molnar, consideră că accidentul se datorează și stării deplorabile a pavajului din stația de tramvai Piața 700.

Instituția Avocatului Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la o posibilă încălcare a prevederilor art. 22 și art. 34 din Constituția României, republicată, privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și la dreptul de ocrotire a sănătății.

Analizând înregistrarea video a accidentului, adjunctul Avocatului Poporului a transmis primarului Timișoarei, Dominic Fritz, o adresă prin care solicită mai multe informații.

 

”Din imaginile publicate în presă reiese că starea pavajului din stația de tramvai Piața 700 este deplorabilă, acesta fiind foarte degradat și punând în pericol siguranța pietonilor și beneficiarilor serviciului de transport public în comun.

Față de aceste aspecte, în conformitate cu dispozițiile art. 59 alin 2 din Constituția României, coroborat cu art. 4 și art. 23 din Legea nr 35/1997 privind organizarea și funcționarea instituției Avocatului Poporului, republicată, vă solicită să ne comunicați măsurile legale luate în vederea asigurării și exploatării în condiții de siguranță pentru toți pietonii și pasagerii din stațiile mijloacelor de transport în comun din municipiul Timișoara.

Totodată, vă solicităm să ne informați cu privire la măsurile luate în vederea reparării pavajului din stația de tramvai Piața 700 din Timișoara”, se precizează în adresa trimisă de adjunctul Avocatului Poporului.

Comentarii

comentarii