Acasă Actualitate Avocatul familiei victimei cere schimbarea încadrării faptei în cazul crimei de la...

Avocatul familiei victimei cere schimbarea încadrării faptei în cazul crimei de la Medicină

335
DISTRIBUIȚI

Luni, la Tribunalul Timişoara a avut loc un nou termen în procesul în care studenţii la Medicină Carmen Bejan şi Sergiu Florea sunt acuzaţi de uciderea şi tranşarea unui bărbat, într-o cameră a Căminului 2 Medicină din Timişoara.
Avocatul familiei bărbatului care a fost ucis într-o cameră a Căminului 2 Medicină din Timişoara, iar trupul i-a fost tranşat, a cerut, luni, magistraţilor Tribunalului Timiş schimbarea încadrării juridice a faptei în cazul celor doi studenţi acuzaţi de omor în acest caz.
Potrivit avocatului Radu Zandomeni, care reprezintă în instanţă interesele familiei bărbatului ucis şi tranşat de cei doi studenţi, din probele administrate până în prezent reiese că aceştia au "atras" victima în camera de cămin unde s-a petrecut omorul cu scopul de a o jefui, astfel că el a cerut schimbarea încadrării juridice a faptei în cazul celor doi de la omor şi profanare de cadavre, la tâlhărie urmată de decesul victimei, pedeapsa pentru cea din urmă faptă fiind mai mare.
"Din probele administrate atât în perioada de urmărire penală, cât şi în faţa instanţei reiese o altă stare de fapt decât cea înscrisă în actul de acuzare. Teoria noastră este aceea că victima a fost atrasă în camera inculpaţilor cu scopul de a fi jefuită. Actul de trimitere în judecată este prea simplu. Se merge doar pe omor şi profanare de cadavre", a declarat, la ieşirea din sala de judecată, Zandomeni.
Acesta a afirmat că cei doi studenţi acuzaţi de omor, Sergiu Florea şi Carmen Bejan, nu intenţionau "să lase să se consume actul sexual", ci doreau să o deposedeze pe victimă de bunuri.
"Carmen (Bejan – n.r.) a sunat-o pe victimă şi i-a spus că are nevoie de 500 de euro. Nu i-a zis să întreţină relaţii intime. Iar faptul că şi inculpatul Sergiu Florea a intrat în cameră la câteva minute demonstrează evident că aceştia nu intenţionau să lase să se consume actul sexual, ci interesul era să lase impresia că au fost surprinşi de iubit şi să îl deposedeze de bunuri", a spus Zandomeni.
El a declarat că pedeapsa pentru tâlhărie urmată de decesul victimei este mai mare decât cea pentru omor, respectiv de la 15 la 25 de ani de închisoare, faţă de 10 la 20 de ani de închiaoare.
În timpul şedinţei de judecată, cererea avocatului a fost contestată de apărătorii celor doi studenţi, cât şi de procurorul de caz, care au afirmat că nu există probe care să susţină schimbarea încadrării faptei.
O decizie în acest caz va fi luată cel mai devreme la următorul termen al procesului, anunţat pentru data de 5 mai.
Sergiu Florea şi Carmen Bejan, ambii în vârstă de 20 de ani, studenţi la Universitatea de Medicină din Timişoara, au fost arestaţi, în 2 august 2009, în cazul bărbatului al cărui cadavru tranşat a fost găsit într-o maşină aflată în faţa unui cămin studenţesc.
Sergiu Florea a fost arestat sub acuzaţia de omor, iar Carmen Bejan pentru complicitate la omor. În urma audierilor, încadrarea juridică pentru studenta arestată a fost schimbată în omor.
Totodată, cei doi au fost supuşi unei expertize psihologice la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici", care să ateste dacă au avut sau nu discernământ în momentul în care au comis crima.
Sergiu Florea şi Carmen Bejan au fost trimişi în judecată, în luna noiembrie 2009, pentru omor deosebit de grav şi profanare de morminte, ultima încadrare făcând referire la faptul că cei doi l-au tranşat pe bărbatul pe care l-au ucis. Tribunalul Timiş a prelungit apoi mandatele de arestare în cazul celor doi. Totodată, Florea a fost transferat din arestul IPJ Timiş la Penitenciarul din Timişoara, iar Carmen Bejan la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad.
Primul termen în acest proces a avut loc în 4 decembrie 2009, la Tribunalul Timiş, iar atunci niciunul dintre studenţi nu a fost audiat. Avocaţii studenţilor au cerut ca procesul să fie amânat, spunând că nu au avut suficient timp să pregătească apărarea, şi au solicitat şi strămutarea dosarului, insistând pe cererea trimisă în acest sens la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Judecătorul Mircea Creţu a refuzat cererea de amânare, pe motiv că nu vrea ca această cauză să fie tergiversată.
În ceea ce priveşte strămutarea procesului la o altă instanţă din ţară, magistratul Mircea Creţu a spus că, până la soluţionarea acestei cereri, inculpaţii pot fi audiaţi. De altfel, la termenul din ianuarie, Sergiu Florea a fost audiat, el pledând vinovat, dar spunând totuşi că nu el a aplicat loviturile de cuţit care l-au omorât pe bărbat, ci Carmen Bejan.
În 1 februarie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca procesul să fie judecat în continuare la Tribunalul Timiş. La termenul din 5 martie, studenta Carmen Bejan a pledat nevinovat, susţinând că Florea a comis crima şi a tranşat cadavrul victimei.
 

Comentarii

comentarii