Acasă Actualitate Avram Iancu vine duminică la Timișoara să înoate 12 ore pe canalul...

Avram Iancu vine duminică la Timișoara să înoate 12 ore pe canalul Bega

496
DISTRIBUIȚI

Avram Iancu, primul om din lume care a înotat un fluviu fără un costum neopren și deținător al altor recorduri sportive naționale, va înota timp de 12 ore continuu în cursul zilei de duminică, 6 iunie, pe canalul Bega. Cursa reprezintă unul dintre antrenamentele premergătoare încercării de doborâre a unui record mondial de înot anduranță. Tentativa în sine va avea loc în data de 17 iulie, anul acesta, în Ungaria și presupune dubla traversare a lacului Balaton timp de 72 de ore fără oprire, trei zile și trei nopți, aproximativ 150 km distanță.

Viva Facilities este organizatorul principal al evenimentului și sponsor la ultimile recorduri înregistrate de polisportivul Avram Iancu. Viva Facilities este o companie locală înființată în anul 2010, distribuitor de mobilier metalic, vestiare metalice, rafturi metalice, dulapuri metalice, birouri reglabile, mobilier de birou și mobilier școlar.

“Administrația Canalului Navigabil Bega” Timiș este co-organizator al evenimentului și îndeplinește funcția de administrație de cale navigabilă interioară pe sectorul românesc al canalului navigabil Bega, în lungime de 42,4 km.

Startul în cadrul evenimentului de duminică va fi la ora 900 și sosirea sportivului pe mal, la ora 2100. Antrenamentul se va desfășura între podurile Mitropolit Andrei Șaguna și Traian, în spatele Catedralei Mitropolitane. Timp de 12 ore, Avram Iancu nu va atinge malul sau alte ambarcațiuni, aceasta fiind o condiție pentru ca recordul să fie înregistrat.

Comentarii

comentarii