Acasă Special Ayatollahul

Ayatollahul

DISTRIBUIȚI

srsTraian Băsescu a lansat o surprinzătoare acuzație împotriva lui Liviu Dragnea. Și anume că vrea să conducă partidul ca un ayatollah. Pe sistemul statului iranian. Și se subînțelege din afirmațiile ex-președintelui că este un lucru rău faptul că șeful PSD se dă la o parte pentru a nu crea o criză politică, numind un alt candidat de premier și angajându-se că acesta va îndeplini programul de guvernare al partidului și că, în acest scop, întregul Executiv va fi supravegheat zi de zi. De către cine? De către cei care i-au adus în guvern. Are dreptate Băsescu? Ce urmărește el de fapt?
Nu cred că există cineva care a uitat că acest personaj politic, mai mult decât oricine altcineva, se hrănește și crește din criză. Într-un climat de normalitate, Traian Băsescu nu ar putea funcționa. Dacă Liviu Dragnea a decis că este mai sănătos pentru această națiune să nu fie declanșată vreo criză politică și să avem un guvern și un buget până la sfârșitul anului, atunci asta este rău din perspectiva liderului PMP. Pentru că ar putea urma o preluare fără scandal a ștafetei la Palatul Victoria. Și atunci nu mai este rost de gâlceavă. Asta îl neliniștește pe Băsescu, care ar fi fost și este extrem de interesat să îl împingă pe Dragnea într-o confruntare dură cu Klaus Iohannis, o confruntare care, eventual, l-ar face pe el însuși indispensabil.
În conformitate cu cele expuse de Traian Băsescu, faptul că, în Iran, ayatollahul nu conduce, ci doar supraveghează buna rânduială din țară este un lucru rău și profund neeuropean. Așadar, seniorul Corneliu Coposu a făcut ceva rău pentru România rămânând la conducerea partidului și supraveghind, de acolo, modul în care își îndeplinesc atribuțiile premieri instalați la Palatul Victoria de către majoritatea de atunci. PNȚCD aflându-se în epicentru. Un lucru rău a făcut, în același sens, și regretatul Sergiu Cunescu. La fel s-ar putea spune și despre alt regretat lider politic, Radu Câmpeanu, care, deși a fost președinte al PNL, nu a fost și prim-ministru. La fel, tovarășul său de drum, Theodor Stolojan, nu a fost prim-ministru în perioada în care PNL s-a aflat la guvernare. La fel de multe exemple pot fi date și privind în jur, în statele Uniunii Europene.
Traian Băsescu este un individ fie lipsit cu desăvârșire de cultură democratică și politică, fie un individ malefic, răuvoitor, pus permanent pe harță.
Această manevră, în mod evident, nu va reuși. Guvernul PSD, indiferent cine va fi nominalizat, se va instala pur și simplu la Palatul Victoria, va propune un buget care va fi adoptat, după care nu numai Liviu Dragnea, ci întreaga societate românească va urmări modul în care programul electoral, transformat într-un program de guvernare, va fi îndeplinit în parametrii angajați. Și asta este foarte bine. În aceste condiții, lipsidu-i din această perspectivă obiectul muncii, Băsescu se va concentra spre singura zonă în care poate da cu bățul, după ce a încheiat o înțelegere tacită sau, mai bine spus, explicită cu Klaus Iohannis. Așa că liberalii ar face bine ca, în perioada următoare, să își păzească spatele.

Sursa: CorectNews – http://www.corectnews.com/politics/ayatollahul

Comentarii

comentarii