Acasă Actualitate Bacalaureat 2010: S-au afişat rezultatele

Bacalaureat 2010: S-au afişat rezultatele

DISTRIBUIȚI

Inspectoratul Şcolar Timiş va face publice numele profesorilor ai căror elevi au obţinut rezultate slabe la examenul de Bacalaureat.
Cei peste 7.000 de absolveţi de liceu din judeţul Timiş au aflat duminică rezultatele examenului de Bacalaureat.

 

VEZI AICI REZULTATELE FINALE La examenul din acest an, procentul de promovabilitate a fost mult mai mic în comparaţie cu anii trecuţi.  Peste 1.000 de elevi vor fi nevoiţi să repete examenul, mai bine de 700 dintre aceştia obţinând medii sub 5. Spre deosebire de anii precedenţi, ministerul nu a mai făcut publice subiectele, iar elevii nu s-au mai putut pregăti cu fiţuici. Acesta a fost, potrivit inspectorului general de Timiş, Sandu Golcea, principala cauză a rezultatelor mai slabe. Acesteia i s-ar mai adăuga şi teama profesorilor supraveghetori de a nu-şi pierde posturile în cazul în care ar permite elevilor să copieze. De altfel, inspectorul general consideră rezultatele slabe ca fiind „benefice pentru viitorul sistemului de învăţământ şi al societăţii”, prin efectul de responsabilizare a elevilor şi a cadrelor didactice.
Inspectorul general de Timiş, Sandu Golcea, a declarat, în exclusivitate pentru ZIUA de Vest, că va aplica o metodă inedită de evaluare: „Voi responsabiliza profesorii din Timiş prin publicarea numelor cadrelor didactice ale căror elevi au obţinut rezultate slabe la examenul de Bacalaureat.” Astfel, Inspectoratul Şcolar Judeţean urmează să analizeze activitatea tuturor cadrelor didactice care au predat disciplinele de examen. Acolo unde se va constata că mediile de la clasă au fost cu mult mai mari decât mediile de la Bacalaureat, cei care au dat notele vor fi trecuţi pe lista ruşinii. Prin această măsură se încearcă transferarea responsabilităţii rezultatelor de pe umerii Inspectoratului Şcolar Judeţean pe cei ai adevăraţilor vinovaţi. Totodată, se speră că evaluarea va elimina paradoxul mediilor multianuale mai mari obţinute de elevii liceelor mai slab cotate, în condiţiile în care acestea au o pondere însemnată în nota de intrare la facultate.

Comentarii

comentarii