Acasă Actualitate Bacalaureat 2024 Timiș! A început simularea în cele 48 de centre de...

Bacalaureat 2024 Timiș! A început simularea în cele 48 de centre de examen

DISTRIBUIȚI

Inspectoratul Școlar Timiș atenționează că, la nivelul școlilor din județ, pregătirea pentru simularea examenului de bacalaureat a început în luna ianuarie prin stabilirea centrelor de examen, a centrului de evaluare.

De asemenea au fost create bazele de date atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice implicate în organizarea și desfășurarea examenului. Au fost introduse în platforma digitalizată conturile pentru 408 profesori evaluatori, 785 profesori asistenți operatori în sălile de examen și 48 profesori operatori centre examen.

Prof. Aura Codruța Danielescu, inspector șef, a explicat că s-a asigurat la fiecare centru laptop și scaner cu driver-ul instalat în toate sălile de examen. 

Au avut loc în format fizic, dar și online instruiri realizate de către comisia județeană cu membrii și operatorii din cele 48 de centre de examen, iar după fiecare probă se vor realiza instructaje înaintea evaluării lucrărilor de către inspectorii de specialitate.

Au fost transmise materialele și documente necesare în centrele de examen, ghidul profesorului asistent, ghidul operatorului din centrul de examen, ghidurile profesorilor evaluatori pentru platforma digitalizată, precum și procedurile, ordinele în vigoare.

Introducerea absenților de către asistenți în platforma digitalizată se realizează până la ora 10.00, durata probei este de 3 ore, iar baremele se transmit la ora 15.00.

Comentarii

comentarii