Acasă Actualitate Baloane albastre către cer, în Piaţa Libertăţii din Timişoara

Baloane albastre către cer, în Piaţa Libertăţii din Timişoara

364
DISTRIBUIȚI

În semn de solidaritate cu “oamenii dulci” din Timiş
Cu prilejul Zilei Mondiale împotriva Diabetului, duminică, 14 noiembrie, sanofi-aventis şi Asociaţia Bolnavilor de Diabet (ABD) din Timiş, au lansat către cer sute de baloane albastre, de la ora 12, în semn de solidaritate cu cei aproape 21.000 de timişeni bolnavi de diabet (70 de copii). Acţiunea a avut loc simultan, în alte 12 oraşe din ţară. Peste 5.000 de baloane albastre au fost lansate. Evenimentul este marcat anual, în parteneriat cu Federaţia Internaţională de Diabet. “Au fost şi vor exista oameni bolnavi de diabet. Din păcate, cu trecerea anilor, sunt tot mai multe persoane marcate de această gravă maladie”, a spus Ioan Cristinel Ardelean, preşedintele ABD Timiş. În România sunt 500.000 de “oameni dulci”, iar conform specialiştilor, anual procentul creşte cu până la 10%.
Medicii îi îndeamnă pe timişenii marcaţi de boală ca, pentru a preveni complicaţiile cauzate de diabet, este esenţial să monitorizeze nivelul de zahăr din sânge pe tot parcursul zilei, precum şi a tensiunii arteriale, a nivelului grăsimilor din sânge (colesterol, trigliceride) şi prin verificarea regulată a sănătăţii ochilor şi picioarelor. Greutatea peste limitele normale, o dietă necorespunzătoare, sedentarismul, vârsta înaintată şi istoricul familial pot duce la rezistenţă la insulină şi la creşteri ale nivelului de zahăr în sânge, crescând riscul de a dezvolta diabet.
Un stil de viaţă activ ajută la controlul diabetului şi previne complicaţiile pe termen lung. Campania „Împreună putem face MAI MULT” lansată de sanofi-aventis şi în Timişoara este derulată în peste 30 de ţări ale lumii. Platforma online a campaniei din România este www.baloanepentrudiabet.ro.

Comentarii

comentarii