Acasă Actualitate Balul “Mărţişor”, la Liceul “Nicolae Bălcescu” din Gyula, Ungaria

Balul “Mărţişor”, la Liceul “Nicolae Bălcescu” din Gyula, Ungaria

634
DISTRIBUIȚI

Liceul “Nicolae Bălcescu” din Gyula (LNB) a fost, sâmbătă, 2 martie, gazda celei de-a XVI-a ediţii a Balului “Mărţişor”, dedicat sosirii primăverii, eveniment la care a participat şi Florin Vasiloni, consulul general al României la Gyula, alături de alte peste 350 de persoane.

Manifestarea a fost un bun prilej de întâlnire a generaţiilor de absolvenţi ai şcolii, dar a inclus şi un bal de binefacere, susţinut de Fundaţia “Pro Discipulis”, în scopul ajutorării unor elevi cu o situaţie materială precară sau pentru strângerea de fonduri necesare rezolvării altor probleme.

Directoarea Maria Gurzău Czegledi a vorbit despre mărţişor şi alte obiceiuri specifice primăverii, iar un bogat program de dansuri populare şi cântece ale elevilor din toate clasele au bucurat auditoriul.

Între numeroasele echipe de dansatori care au evoluat pe scenă de mai multe ori şi cu diferite jocuri s-au numărat Ansamblul de dansuri “Mitica” al elevilor din cursul primar, îmbrăcaţi în costume populare româneşti, Ansamblul “Doina” al elevilor de clasele V-VIII şi Ansamblul de dansuri populare al liceului, sprijinit şi de Centrul de Documentare şi Informare al AŢRU, pregătiţi de coregraful Ioan Andrei Nedre.

Ansamblul din Micherechi (Mehkerek) a încheiat programul cultural al serii, încântând publicul cu renumitele dansuri populare româneşti locale.

Publicul a fost format din cadre didactice, elevi, părinţi şi copii, precum şi oficialităţi, între care Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, însoţit de alţi clerici din cadrul eparhiei, Tiberiu Juhasz, preşedintele Autoguvernării pe ţară a Românilor din Ungaria (AŢRU), Gheorghe Cozma, directorul Oficiului AŢRU, Mihai Cerhati, preşedintele Autoguvernării Româneşti din oraşul Gyula, Maria Gurzău Czegledi, directorul LNB, Elvira Ardelean, primarul comunei Otlaca-Pustă (Puszttotlaka), din Ungaria, Delia Covaci, redactor-şef al săptămânalului “Cronica”, dr. Claudia Toma, preşedinte al Asociaţiei “Iris Research” din Arad şi alţii.

Comentarii

comentarii