Acasă Actualitate Bănățenii sunt invitați la VinoFest 2024 și Festivalul Cununa Vârșețului

Bănățenii sunt invitați la VinoFest 2024 și Festivalul Cununa Vârșețului

DISTRIBUIȚI

Consulatul General al Serbiei din Timișoara, Uniunea Sârbilor din România, cu sediul în Timișoara, Organizația Turistică din Vârșeț și Iavor Radovancovici, promotor al bunelor relații dintre România și Serbia, organizează joi, 4 iulie, la ora 13, la Restaurantul Lloyd, conferința de promovare a celor două mari evenimente care se vor desfășura în acest weekend la Vârșeț, în Banatul sârbesc.

Este vorba de Festivalul Vinului VINOFEST 2024 și Festivalul Internațional de Folclor Cununa Vârșetului.

Festivalul Vinului VINOFEST, ajuns la cea de-a 18-a ediție,  va dura două zile, în 5 și 6 iulie, programul manifestării fiind între orele 19:00 și 24:00.

Anul acesta, la VINOFEST sunt așteptați peste 60 de expozanți din întreaga regiune, din Serbia, Ungaria, România, Bulgaria, Slovenia, Croația, Bosnia și Herzegovina, Muntenegru, Moldova, organizatorii estimând numărul celor care vor vizita festivalul la circa 10.000.

În cadrul VINOFEST va exista și o jurizare a vinurilor participante. Comisia, formată din experți oenologi, va evalua mostrele înaintea evenimentului, vinuriole câștigătoare urmând a fi anunțate la deschiderea festivalului.

Atmosfera festivalului va fi întreținută permanent de programe artistice și de divertisment susținute de mai multe orchestre tradiționale de tamburași.

VINOFEST 2024 constituie o oportunitate ideală de a degusta vinuri de top, de a împărtăși experiențe și de a vă bucura de programul bogat pregătit de organizatori.

Firește că nu vor lipsi bunătățile, specialitățile culinare tradiționale bănățene și sârbești.

Anul acesta, festivalul Cununa Vârșețului se desfășoară între 7 și 10 iulie, prima zi fiind rezervată repetițiilor la care se poate asista, iar cele două zile următoare fiind dedicate programelor artistice susținute de ansamblurile și formațiile participante.

Pe parcursul vizitei la Vârșet, oaspeții au posibilitatea de a a vizita podgoriile și cramele din zonă, să deguste vinuri, să încerce mâncare tradițională și să exploreze atmosfera aparte a orașului, să se piardă printre străduțele tipice Banatului sau să urce pe Cula Vârșețului până la cetatea medievală.

În cei 30 de ani de la înființare, la festivalul internațional de folclor „Vršački venac”, Cununa Vâșrșețului, au participat aproximativ 700 de ansambluri din întreaga lume: Spania, Franța, Slovacia, Cehia, Polonia, Georgia, România, Macedonia , India, Mexic, Republica Srpska, Muntenegru Gore, Canada, Moldova, Ucraina, Rusia, Ungaria, Slovenia, Turcia, Grecia, Cipru, Coasta de Fildeș, Bulgaria, Afro-Columbia, Croația, Sri Lanka, Bulgaria.

Comentarii

comentarii