Acasă Administraţie Bani de la Guvern pentru Spitalul de Copii din Timişoara. Replica primarului...

Bani de la Guvern pentru Spitalul de Copii din Timişoara. Replica primarului Robu

255
DISTRIBUIȚI

grindeanu robu

Guvernul a alocat joi, 31 iulie, 5 milioane de lei pentru demararea construcţiei la noul corp al Spitalului de Copii din Timişoara, a anunţat deputatul PSD Sorin Grindeanu. Cu această ocazie, Grindeanu trimite noi săgeţi către primarul Nicolae Robu.

„Timișoara nu este tratată cu spatele de către guvernanți, așa cum încearcă anumiți politicieni să acrediteze această idee. Sper ca măcar de această dată aparatul primăriei să fie mai operativ și să nu ne vedem din nou puși în situația penibilă de a pierde acești bani, așa cum s-a întâmplat anul trecut”, a declarat deputatul PSD de Timişoara.

Primarul Nicolae Robu declară că va mulţumi Guvernului în momentul în care banii vor ajunge la Timişoara. Deocamdată, edilul este sceptic. Şi, chiar dacă banii vor veni, lista ce obiective pentru care primarul solicită bani de la Guvern mai are încă 9 puncte.

„Ce mare vâlvă facem că a dat Guvernul bani? Maşina de propagandă a PSD funcţionează. Nu au venit banii încă. Dacă s-au dat bani pentru Spitalul de Copii, bani efectiv şi nu credite de angajament, eu voi aveam onestitatea să mulţumesc Guvernului, chiar dacă ei sunt foarte puţini faţă de cât trebuie dat Timişoarei. Vreau să văd în Monitorul Oficial că aceşti bani sunt efectivi, nu credite de angajament, care înseamnă că poţi face lucrări, iar banii îi vei vedea anul viitor. Dacă i-am primit, mai avem pe listă încă 9 obiective în dreptul cărora scrie zero lei”, a spus vineri, primarul Nicolae Robu.

Tema noului corp al Spitalului de Copii a generat în ultimele luni numeroase contre între primarul Nicolae Robu şi deputatul Sorin Grindeanu. Social-democratul susţine că municipalitatea a pierdut o primă sumă alocată de Guvern, din cauza lipsei de mobilizare în întocmirea proiectului şi găsirea unui executant. În replică, Robu afirmă că a fost vorba doar de o primisiune din partea Guvernului, nu de bani alocaţi, iar procedurile premergătoare începerii lucrărilor au decurs într-un ritm normal.

Deputatul Sorin Grindeanu a mai anunţat că Guvernul a mai alocat alte 5 milioane de lei pentru pentru dotarea noii Biblioteci a Universităţii Politehnica din Timişoara.

Comentarii

comentarii