Acasă Administraţie Banii europeni, prin Programul Operațional Regional, au susținut reabilitarea a 400 de...

Banii europeni, prin Programul Operațional Regional, au susținut reabilitarea a 400 de apartamente în Timișoara

DISTRIBUIȚI

Bloc reabilitatDupă ani de zile în care a fost blocat, programul de reabilitare termică a clădirilor din Timișoara a reușit să ajute la rezolvarea acestei probleme pentru aproximativ 400 de apartamente din blocurile din oraș. Finanțarea a fost asigurată prin Programul Operațional Regional, iar de implementare s-a ocupat Primăria Timișoara. Sunt zece blocuri finalizate, iar altele două aproape de finalizare.

În acest moment sunt 2 blocuri în lucru, situate pe strada Mureșan 61-63 și pe strada Balmuș nr. 9-11, iar acestea sunt finalizate în proporție de 98%.

Miercuri au fost predate spre constructori amplasamentele pentru începerea lucrărilor la încă 2 blocuri, cu un total de 41 de apartamente, pe str. Științei nr. 3-5 și pe str. Martir Ioan Stanciu nr.2 – Calea Martirilor nr. 31. Alte 16 blocuri din Timișoara incluse în planul de eficientizare energetică prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 se află în diferite faze de execuție. Pentru 21 de imobile, licitațiile sunt în curs, în diferite etape, de la elaborarea documentelor pentru achiziție până la evaluarea ofertelor.

În urma intervențiilor efectuate, Primăria Timișoara a reușit să deblocheze lucrările la  68 de imobile, după ce a revizuit soluția tehnico-economică de reabilitare termică. Astfel, acum, izolarea termică se realizează folosind vată minerală bazaltică, în locul soluției anterioare de izolare cu panouri sandwich din aluminiu.

Comentarii

comentarii