Acasă Actualitate Banii pentru propaganda lui Fritz ajung în buzunarele PSD. Cu sau fără...

Banii pentru propaganda lui Fritz ajung în buzunarele PSD. Cu sau fără autorizație

DISTRIBUIȚI

Campania de propaganda agresivă pe care a pornit-o primarul Dominic Fritz a început cu afișarea unui imens mesh imens pe clădirea Asirom din Piața Consiliul Europei, numărul 1.

Enormitatea a dat startul unei campanii care cuprinde împărțirea de fluturași și broșuri și postere ce rulează pe 10 ecrane de publicitate stradală. Însumate, toate acesta pot ajunge la costuri de mii de euro pe lună.

Bani care intră în buzunarul unor firme cu legături politice. Culmea este că tocmai cea mai mare cheltuială pentru imaginea lui Fritz ajunge în buzunarul unui membru PSD.

Mesh-ul a fost atârnat pe fațada clădirii Asirom de firma Clear View Media OOH SRL. Conform datelor oficiale, compania o are ca administrator pe Lorena Jurchela, o tânără care a lucrat ca junior HR specialist la un operator de telefonie și care a ajuns, de la director de publicitate la administrator grație iubitului său, Bogdan Szabo, managerul general al Clear View Media OOH. Bogdan are și meritul de a fi membru al PSD Timiș.

Surse din piața locală de publicitate spun că pentru mesh-ul cu Fritz de pe clădirea Asirom “nu s-a solicitat aviz” din partea Primăriei Timișoara. Nici nu prea avea cum pentru că pentru mesh-uri și bannere amplasate pe suprafețele vitrate ale clădirilor nu se mai dau avize.

Practica de a amplasa materiale publicitare pe clădiri din Timișoara fără avize sau autorizații este binecunoscută. Firmele preferă să plătească amenzile date de Primăria Timișoara, insignifiante față de prețul încasat de la clienți. Este și cazul mesh-urilor amplasate în vara anului trecut pe clădirile istorice din Piața Victoriei.

Pentru firma Clear View Media OOH este chiar o practică, ea fiind amendată de Poliția Locală Timișoara pentru amplasare unui sistem publicitar pe un imobil monument istoric, fără aviz Direcție de Cultură şi fără autorizaţie de construcţie.

Rămâne acum ca polițiștii locali și inspectorii din Primăria Timișoara să-și facă puțin curaj și să verifice legalitatea amplasării uriașei imagini a șefului lor.   

Comentarii

comentarii