Acasă Eveniment Bărbat din Timiș, „consumator ocazional de droguri”, prins la frontieră cu 90...

Bărbat din Timiș, „consumator ocazional de droguri”, prins la frontieră cu 90 de grame de amfetamină

1340
DISTRIBUIȚI

Un bărbat, identificat J.S., de 45 de ani, din județul Timiș, a fost prins, pe 19 mai, în jurul orei 06.30, la punctul de trecere a frontierei Borș, în județul Bihor, transportând 90 de grame de substanță pulbere de culoare albă, în mașina cu care se pregătea să intre în țară. Polițiștii de frontieră suspectează că ar fi vorba de amfetamină.

Polițiștii au acționat în baza unei informaţii, astfel descoperind, în buzunarul stâng al bluzei bărbatului, sub scaunul pasagerului dreapta față și sub bancheta din spate, cele 90 de grame de „substanță pulbere de culoare albă”, învelite în folie de aluminiu. Şoferul a declarat că este vorba de substanțe interzise, precizând că este consumator ocazional de droguri.

Conducându-l pe bărbat la sediu, polițiștii au confiscat cele „90 de grame substanță pulbere de culoare albă, susceptibilă a fi amfetamină – drog de mare risc”, în vederea expertizării și continuării cercetărilor. În plus, a fost informată Brigada de Combatere a Criminalității Organizat Oradea, care a trimis o echipă operativă la Punctul de Trecere a Frontierei Borș.

„În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de mare risc, fără drept şi cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de mare risc pentru consum propriu fără drept, iar dosarul a fost înaintat parchetului competent pentru soluționare – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea care a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului”, transmit reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea.

Comentarii

comentarii