Acasă Actualitate Bărbat din Timiș, întors din Austria, carantinat cu jandarmii și recepționera hotelului....

Bărbat din Timiș, întors din Austria, carantinat cu jandarmii și recepționera hotelului. ”Sunt bani UE și trebuie justificați”

DISTRIBUIȚI

Costel Popa e muncitor sezonier și s-a întors în țară din Austria în urmă cu câteva săptămâni. Ultimii opt ani şi i-a petrecut îngrijind bătrâni în Germania şi Austria și spune că a făcut asta pentru că avea nevoie de bani să-și întrețină familia în țară.

Costel Popa și-a făcut testul COVID-19 pe banii lui, înainte de a sosi în țară.

Românul spune că nu înțelege de ce a stat în carantină pentru că nimeni nu i-a verificat starea de sănătate, nici măcar la plecare.

Chiar dacă și-a făcut testul COVID făcut pe banii lui, înainte de sosirea în România, Costel a fost trimis în carantină instituționalizată de cum a pus piciorul în țară.

„Lipsire de libertate, încuiaţi în camera mai rău ca la puşcărie”, sunt cuvintele cu care bărbatul de 55 de ani din Timiș descrie ce a însemnat pentru el carantina, potrivit Mediafax.

Dincolo de umilinţa îndurată, Costel nu înţelege la ce a fost bună carantina dacă nimeni nu i-a verificat starea de sănătate în cele 14 zile, nici măcar la plecare.

„Nu a fost nimeni de la DSP. Au fost doar jandarmii şi femeia de la recepţie. Ni s-a dat o hârtie precum că am făcut 14 zile de carantină, că suntem clinic sănătoşi, fără să ne consulte cineva şi ne-au dat drumul”, a declarat acesta.

„Probabil că sunt interese, sunt bani europeni şi trebuie justificaţi cumva. Cine ştie al cui este hotelul, că al meu nu e, eu nu am hotel”, a mai spus el.

Comentarii

comentarii